Το καινούριο εξώφυλλο του Time "προκαλεί"

Το καινούριο εξώφυλλο του Time "προκαλεί" Facebook Twitter
2

Το εξώφυλλο συνοδεύει ένα κεντρικό άρθρο του τεύχους του Time σχετικά με τη μέθοδο “attachment parenting” του Dr Bill Sears και σχολιάστηκε από το Guardian: ο Sears ενθαρρύνει τις γυναίκες να θηλάζουν τα παιδιά τους μέχρι έξι ετών, να κοιμούνται μαζί τους και να μην αποχωρίζονται τα μωρά τους, ώστε να μην περνούν χρόνο χωριστά.

Το καινούριο εξώφυλλο του Time "προκαλεί" Facebook Twitter

Η Gillian Tett των Financial Times είπε ότι «όταν το πρωτοείδα σκέφτηκα, τι φτηνή φωτογραφία. Υποτίθεται ότι πρόκειται για τον Bill Sears – όχι για μια ελκυστική ξανθιά που θηλάζει.»

Ο θηλασμός, ο οποίος είναι κάτι φυσικό, έχει γίνει ταμπού σε μερικές γωνιές της αμερικανικής κοινωνίας. Γυναίκες έχουν εκδιωχθεί από καφέ και μαγαζιά. Η Barbara Walters διαμαρτυρήθηκε δημόσια όταν μια μητέρα που ήταν δίπλα της σε μία πτήση άρχισε να θηλάζει.

Η γυναίκα της φωτογραφίας, Jamie Lynne Grumet, λέει στη συνέντευξή της στο Time ότι «υπάρχουν άνθρωποι που απειλούν ότι θα φωνάξουν κοινωνικό λειτουργό ή ότι πρόκειται για κακοποίηση. Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι κάτι εντελώς φυσικό. Δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό. Όσο περισσότερο το βλέπουν, τόσο θα ενσωματωθεί στην κουλτούρα μας.»

Η παγκόσμια οργάνωση υγείας συνιστά θηλασμό αποκλειστικά μέχρι τους πρώτους έξι μήνες και ενθαρρύνει για παράταση μέχρι το παιδί να γίνει δύο ετών – ή και περισσότερο. Τελικά όμως λιγότερο από 15% των παιδιών θηλάζουν κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών στις ΗΠΑ. Οπότε το ερώτημα παραμένει: η φωτογραφία βοηθάει ή προκαλεί;

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καταρχήν νισάφι με το ντροπή ο ένας, ντροπή ο άλλος, τι δαιμονοποίηση και κακοήθεια διάβασα, για το όνομα του θεού, ο καθένας έχει δικαίωμα στην γνώμη του και δε βλέπω να δαιμονοποιήθηκε κανείς ούτε κανένας χρειάζεται να ντρέπεται! Ούτε όσοι συμφωνουν, ούτε όσοι διαφωνούν. Σιγά πια και όλες οι μανάδες, δικαίωμα σας να θηλάζετε/ουμέ και δικαίωμα των άλλων να μην τους αρέσει και να το λένε κιόλας. Είναι αυτός λόγος ντροπής; Η ανεκτικότητα είναι αμφίδρομη πίστα κυρίες μου! Από κει και πέρα, όλοι όσοι είναι απλά ανίδεοι και μιλάνε για θηλασμό μόνο εντός, θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα βρέφη δεν είναι ενήλικες και δεν μπορούν να περιμένουν για να φάνε, πρέπει, επιβάλεται, να φάνε όταν πεινάσουν. Ως εκ τούτου ο περιορισμός του θηλασμού στα εντός, θα σήμαινε και απόλυτο κοινωνικό αποκλεισμό των μητέρων για τουλάχιστον έξι μήνες ή και περισσότερο. Τέλος, νομίζω ότι ο παρατεταμένος θηλασμός (πάνω από 2 χρόνια) μόνο στρεβλωμένες ψυχικές ανάγκες της μητέρας εξυπηρετεί και όχι του παιδιού, σε αυτό αρκεί η φυσική εγγύτητα της μητέρας (και/ή του πατέρα) και το να προσπαθούν οι γονείς να κρατούν το στρες στο σπίτι σε χαμηλά επίπεδα. Αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη.