25χρονη πέθανε από αλλεργικό σοκ - Το λαθος στα μπισκότα που κατανάλωσε

25χρονη πέθανε από αλλεργικό σοκ - Το λαθος στα μπισκότα που κατανάλωσε Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Μια 25χρονη χορεύτρια πέθανε από αλλεργικό σοκ στη Βρετανία, αφού έφαγε ένα μπισκότο που δεν ανέφερε ότι περιείχε φιστίκια.

Η χορεύτρια Órla Baxendale έφαγε το σνακ από το Stew Leonard's, μια αλυσίδα παντοπωλείων στις βορειοανατολικές ΗΠΑ  και της προκάλεσε σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Το φάρμακο που κουβαλούσε συνεχώς μαζί της σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν στάθηκε αρκετό. 

Η Baxendale κατανάλωσε τα μπισκότα ενώ βρισκόταν στο Κονέκτικατ, καθώς ετοιμαζόταν να παίξει τον ομώνυμο ρόλο στην προσαρμογή της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων από μια χορευτική ομάδα, δήλωσε η οικογένειά της στο BBC.

Ήταν «πάντα τόσο προσεκτική» σχετικά με την αλλεργία της στα φυστίκια και «δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι χωρίς ένα EpiPen», δήλωσε η οικογένειά της.

Το παντοπωλείο, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, ανακάλεσε έκτοτε την παρτίδα των μπισκότων Vanilla Florentine. Σημειώνεται, ότι πουλήθηκαν περίπου 500 συσκευασίες από τα μπισκότα, ανέφερε το Stew Leonard's σε ένα βίντεο που δημοσίευσε σχετικά με τον θάνατο της κ. Baxendale. Ζήτησε από τους πελάτες να επιστρέψουν τα μπισκότα στα καταστήματά τους.

Η Stew Leonard's εξέδωσε μια επικαιροποιημένη ανάκληση των μπισκότων Vanilla και Chocolate Florentine την Πέμπτη, μετά από μια προηγούμενη ανάκληση αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι «τα μπισκότα περιέχουν αδήλωτα φιστίκια και αυγά» και ότι όσοι έχουν αλλεργία σε κάποιο από τα δύο τρόφιμα «διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή αλλεργικής αντίδρασης».

Με πληροφορίες από BBC, People
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM