Δεν είναι μόνο ο Γιώργος Λάνθιμος- Ο Έλληνας σκηνοθέτης που διεκδικεί Όσκαρ

Δεν είναι μόνο ο Γιώργος Λάνθιμος- Ο Έλληνας σκηνοθέτης που διεκδικεί Όσκαρ Facebook Twitter
0

Όλοι συζητούν για τον Γιώργο Λάνθιμο και το «Poor Things», ενόψει και των Όσκαρ 2024. Ωστόσο, ένας άλλος Έλληνας σκηνοθέτης έχει συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες για τα βραβεία. 

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες με τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2024 σε δέκα κατηγορίες. Μεταξύ άλλων αυτές αφορούσαν τους διεκδικητές για τα βραβεία διεθνούς ταινίας, μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και μουσικής. 

Στην κατηγορία των ταινιών μικρού μήκους, στη βραχεία λίστα είναι και το «The One Note Man», του Γιώργου Σιούγα. «Είναι κατά κάποιο τρόπο ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα για εμάς», έγραψε ο σκηνοθέτης σε ανάρτησή του την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες. 

Η ταινία «έχει να κάνει με την ελπίδα και την επιμονή, αλλά πάνω από όλα είναι για την αγάπη. Σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές για πολλούς ανθρώπους, ελπίζουμε ότι η ταινία μας θα αφήσει κάποιο φως να μπει ξανά και να ζεστάνει λίγο τις καρδιές τους», ανέφερε ακόμη ο Γιώργος Σιούγας. 

Όσκαρ 2024: Οι υποψήφιες ταινίες μικρού μήκους

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, 187 ταινίες μικρού μήκους πληρούσαν τις προϋποθέσεις της Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ η βραχεία λίστα των Όσκαρ 2024 περιλαμβάνει 15. 

Οι υποψήφιες ταινίες 

  • «The After»
  • «The Anne Frank Gift Shop»
  • «An Avocado Pit»
  • «Bienvenidos a Los Angeles»
  • «Dead Cat»
  • «Good Boy»
  • «Invincible»
  • «Invisible Border»
  • «Knight of Fortune»
  • «The One Note Man»
  • «Red, White and Blue»
  • «The Shepherd»
  • «Strange Way of Life»
  • «The Wonderful Story of Henry Sugar»
  • «Yellow»

Ο Γιώργος Σιούγας έχει γράψει και το σενάριο της ταινίας «The One Note Man», ενώ τη μουσική υπογράφει ο Στίβεν Γουόρμπεκ, ο οποίος έχει βραβευθεί με Όσκαρ για τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ». 

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζέισον Γουάτκινς, Λουίζα Κλάιν και Κρίσταλ Γου, ενώ ακούγεται η φωνή του Ίαν ΜακΚέλεν.  

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nan Goldin: «Είναι το Ολοκαύτωμα στα κινητά μας»

Πολιτισμός / Ναν Γκόλντιν: «Είναι το Ολοκαύτωμα στα κινητά μας»

Το νέο βιβλίο του Μπέντζαμιν Μόζερ επιστρέφει στη βραδιά στην Αρλ όπου η Γκόλντιν χρησιμοποίησε τη μορφή με την οποία επί δεκαετίες κατέγραφε τη δική της κουίρ κοινότητα για μια δημόσια προβολή εικόνων από τη Γάζα.
THE LIFO TEAM
Ναόμι Γουότς στο Σαν Σεμπαστιάν: «Οι μειονότητες δέχονται επίθεση, είναι φρικτό και απαράδεκτο»

Πολιτισμός / Ναόμι Γουότς: «Οι μειονότητες δέχονται επίθεση, είναι φρικτό και απαράδεκτο»

Λίγες ώρες πριν παραλάβει το βραβείο Donostia στο Σαν Σεμπαστιάν, η Ναόμι Γουότς μίλησε για τις ηλικιακές διακρίσεις στο Χόλιγουντ, τον Ντέιβιντ Λιντς και την άνοδο του μίσους. Και εξήγησε γιατί η υπεράσπιση της LGBTQ+ κοινότητας είναι για την ίδια προσωπική υπόθεση.
THE LIFO TEAM
«Γερνάω χωρίς εσένα»: Τα γράμματα δύο queer καλλιτεχνών που δεν μπόρεσαν να αντικαταστήσουν ο ένας τον άλλον

Πολιτισμός / «Γερνάω χωρίς εσένα»: Τα γράμματα δύο queer καλλιτεχνών που δεν μπόρεσαν να αντικαταστήσουν ο ένας τον άλλον

Στο καινούργιο Artforum, δύο γράμματα του Σκοτ Μπέρτον και του Εντουάρντο Κόστα από το 1973 ανοίγουν για λίγο μια σχέση γεμάτη τέχνη, γκόμενους, χρέη, Bowie, Watergate και κάτι πολύ πιο δύσκολο να ονομαστεί: έναν άνθρωπο που εξακολουθεί να θυμάται ποιος είσαι όταν εσύ το έχεις ξεχάσει.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Μπορεί ο Άντριου Σκοτ να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας που κερδίζει Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου;

Πολιτισμός / Μπορεί ο Άντριου Σκοτ να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας που κερδίζει Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου;

Ο Άντριου Σκοτ μπαίνει στην κούρσα των Όσκαρ με έναν ρόλο που μπορεί να γράψει ιστορία. Η ερμηνεία του στο Elsinore, ως Ίαν Τσάρλσον, συζητιέται ήδη ως μία από τις πιο δυνατές της σεζόν.
THE LIFO TEAM
Ντάγκλας Στιούαρτ: Η γκέι ορατότητα δεν έλυσε τη μοναξιά

Πολιτισμός / Ντάγκλας Στιούαρτ: Η γκέι ορατότητα δεν έλυσε τη μοναξιά

Ο βραβευμένος με Booker συγγραφέας μιλά με αφορμή το νέο του βιβλίο για τη φτώχεια που δεν φεύγει ποτέ, τη gay ζωή πριν και μετά τις εφαρμογές γνωριμιών και τη βιομηχανία της πολυτέλειας ως μικρογραφία ταξικής κοινωνίας.
THE LIFO TEAM