Μητσοτάκης: Η επιστολική ψήφος μας φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη

Μητσοτάκης: Η επιστολική ψήφος μας φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

Στις μεταρρυθμίσεις εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου και ιδιαίτερα στην επιστολική ψήφο, που θα εφαρμοστεί στις επικείμενες ευρωεκλογές. 

Πρόκειται για μια «ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση, μια δημοκρατική και κοινωνική κατάκτηση, που μας φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη και απαντάει στο πρόβλημα της αυξανόμενης αποχής», γράφει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με την επιστολική ψήφο απλοποιούμε την εκλογική διαδικασία, επιτρέποντας έτσι να ακούγεται πιο δυνατά η φωνή της κοινωνίας», συμπληρώνει ο πρωθυπουργός. 

Στην ανασκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο Fitch. Πλέον η Ελλάδα «έχει λάβει επενδυτική βαθμίδα από 3 από τους 4 μεγάλους διεθνείς επενδυτικούς οίκους και έχει επιστρέψει στη διεθνή επενδυτική κανονικότητα», σημειώνει σχετικά. 

Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «ένα ακόμη σημαντικό καλό νέο» το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την εκταμίευση 3,64 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι σε διαβούλευση και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. «Ναι, θα έχουμε και φέτος "Καλάθι των Χριστουγέννων" με τρόφιμα και "Καλάθι του Αη Βασίλη" με παιχνίδια. Αυτά φυσικά δεν θα λύσουν το πρόβλημα της ακρίβειας, όμως θα ελαφρύνουν κάπως τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Για τα εορταστικά "καλάθια" θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις σε λίγες μέρες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο, συγχαίρει τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την «κατάργηση των αναμονών στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία που, αν και δωρεάν, πρέπει να κλείσεις ραντεβού». Το νέο σύστημα, σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει εφαρμοστεί στο 70% των ιατρείων του νοσοκομείου και από τις 10 Δεκεμβρίου θα επεκταθεί στα υπόλοιπα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει την ανασκόπηση κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι η λέξη της χρονιάς για το Merriam- Webster είναι το «authentic». «Αυτήν την ωραία ελληνική λέξη - αυθεντικός- αναζήτησαν περισσότερο οι χρήστες του στο διαδίκτυο. Στους περίπλοκους καιρούς που ζούμε, θα έβαζα δίπλα της και τη λέξη ανθεκτικός. Η μόνη δυνατή επιλογή που έχουμε σήμερα -ατομικά και συλλογικά- είναι η έγκαιρη προσαρμογή στη νέα απαιτητική πραγματικότητα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΟΒΕΣΙ

Πολιτική / Μαρινάκης για Κοβέσι: «Όποιος την ακούσει καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο αφορά την ποινική ευθύνη υπουργών, λέγοντας ότι «όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να αλλάξει»
LIFO NEWSROOM