NEO VIDCAST

Πλημμύρες: Φίδι 2,5 μέτρων βγήκε μέσα από τα νερά στον Παλαμά Καρδίτσας

Πλημμύρες: Φίδι 2,5 μέτρων βγήκε μέσα από τα νερά στον Παλαμά Καρδίτσας Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Ένα τεράστιο φίδι μήκους 2,5 μέτρων εμφανίστηκε από τα νερά της πλημμύρας που έπληξε τον Παλαμά Καρδίτσας στη Θεσσαλίας. 

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει καταγγελίες από πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας για ύπαρξη φιδιών στα νερά

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με ανάρτηση, ένα φίδι τουλάχιστον 2,5 μέτρων εμφανίστηκε από τα νερά του Παλαμά: «Ο Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Ιδού και τα πειστήρια», γράφει χρήστης σε ανάρτηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου. 

Πλημμύρες: Περίπου 100.000 ζώα πνίγηκαν

Στο μεταξύ, με βάση τους πρώτους υπολογισμούς, εκτιμάται πως περίπου 100.000 νεαρά ζώα πνίγηκαν από τις πλημμύρες.

Οι απώλειες σε ζώα στη Θεσσαλία είναι τεράστιες, ενώ υπάρχουν φόβοι και για περισσότερους θανάτους καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα, «αν δεν υπάρξει άμεση βοήθεια σε ζωοτροφές τότε όσα ζώα επέζησαν από τη θεομηνία, θα χαθούν από ασιτία».

Μέχρι εχθές είχαν συγκεντρωθεί και αποτεφρωθεί ή ταφεί σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις περισσότερα από 15.000 νεκρά ζώα.

Η προσπάθεια πλέον επικεντρώνεται στα νεκρά ζώα που έχουν απομείνει μέσα σε κλειστούς χώρους (πχ μαντριά), ενώ σημειώνεται ότι απαιτείται η απόλυτη συνεργασία των δημοτικών αρχών για το ζήτημα αυτό, καθώς η ανάγκη να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία είναι άμεση. 

Ελλάδα
0

NEO VIDCAST

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Ελλάδα / Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Πάνω από το 20% των αφιχθέντων είναι παιδιά, ενώ περίπου το ένα τρίτο αυτών ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Παράλληλα, οι χώροι υποδοχής στο νησί χαρακτηρίζονται πρόχειροι και ακατάλληλοι
LIFO NEWSROOM
Σαμοθράκη: Βίντεο από τη στιγμή που πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα από τα τουρκικά αλιευτικά

Ελλάδα / Σαμοθράκη: Βίντεο από τη στιγμή που πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα από τα τουρκικά αλιευτικά

Μεγάλη ένταση το βράδυ της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης - Όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να τους τρομάξουν για να φύγουν από το σημείο
LIFO NEWSROOM