LIVE!

Θεσσαλία: «Παγώνουν» οι δόσεις των δανείων - Τα μέτρα των τραπεζών για τους πλημμυροπαθείς

Θεσσαλία: «Παγώνουν» οι δόσεις των δανείων - Τα μέτρα της ΕΕΤ για τους πλημμυροπαθείς Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Μέτρα για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας λαμβάνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) μετά την πρωτοφανή καταστροφή στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Βασίλης Ράπανος επισκέφθηκε τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και τον ενημέρωσε για τα μέτρα που αποφάσισαν τα μέλη της Ένωσης όσον αφορά του πληγέντες από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωση της ΕΕΤ αναφέρεται ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

  • Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στο πλαίσιο των εκτεταμένων δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους, θα δώσουν το ποσό των 50 εκατ. ευρώ στην εθνική προσπάθεια αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών από τη φυσική καταστροφή στην περιοχή της Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο ποσό θα διατεθεί για έργα αποκατάστασης ή ανάπτυξης υποδομών και η κατανομή του θα καθοριστεί σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της περιοχής.
  • Όλες οι τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρότατες επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων στην τοπική οικονομία και κοινωνία, προχωρούν αμέσως στην εφαρμογή των παρακάτω ατομικών μέτρων προστασίας που αφορούν ειδικά τους δανειολήπτες στις πληγείσες περιοχές:
  1. Αναστέλλουν την υποχρέωση καταβολής δόσεων των ενήμερων δανείων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.
  2. Αναστέλλουν το σύνολο των διαδικασιών δικαστικής και εξώδικης είσπραξης απαιτήσεων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα αφορούν τους πλημμυροπαθείς που εμπίπτουν και στην προστασία των κρατικών μέτρων στήριξης, όπως αυτά ανακοινώθηκαν.

  • Οι τράπεζες είναι σε ετοιμότητα να προτείνουν εξειδικευμένες λύσεις διευκόλυνσης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν, προκειμένου αυτές να ανταπεξέλθουν.

Όσοι πολίτες δικαιούνται τα παραπάνω μέτρα μπορούν να υποβάλουν το σχετικό αίτημά τους με όλα τα μέσα επικοινωνίας (είναι δυνατή η φυσική ή ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος) απευθείας στην τράπεζα συνεργασίας τους.

Ελλάδα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ