Σπαρτιάτες: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από τον Άρειο Πάγο- Μετά τις καταγγελίες Στίγκα

Σπαρτιάτες: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από τον Άρειο Πάγο- Μετά τις καταγγελίες Στίγκα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες που έκανε ο Βασίλης Στίγκας, αφού διέγραψε τρεις βουλευτές των Σπαρτιατών

Για τα τεκταινόμενα στους Σπαρτιάτες διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από τον Άρειο Πάγο. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη έχει καλέσει τον Βασίλη Στίγκα να καταθέσει, το πρωί της ερχόμενης Τρίτης (5/9), σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. 

Την ίδια ώρα, δύο βουλευτές του κόμματος ανεξαρτητοποιούνται. Ο Γιώργος Μανούσος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, του ανακοινώνει την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί. 

«Δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι βουλευτές που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες και που είναι πεντακάθαροι έχουν συνδιαλλαγές με την Greek Mafia», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γιώργος Μανούσος. 

Την ίδια πρόθεση έχει και ο Κωνσταντίνος Φλώρος όπως όλα δείχνουν, καθώς ο βουλευτής των Σπαρτιατών αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Γιώργου Μανούσου, σημειώνοντας «δεν αλλάζω ούτε κόμμα, ούτε τελεία, από όσα λέει ο συνάδελφος. Συντάσσομαι πλήρως με την ανακοίνωσή του». 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των Σπαρτιατών διέγραψε τρεις βουλευτές του κόμματος, τους Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη. Σχολιάζοντας την αποχή 11 βουλευτών του κόμματος να απέχουν από την ολομέλεια της Βουλής, έκανε αναφορές για «ξένα κέντρα» που «παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε». Οι βουλευτές του απάντησαν με ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν πως «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων, είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος». 

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης», είχε πει από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Στίγκας, αναφερόμενος στους απόντες βουλευτές των Σπαρτιατών. 

«Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε, που λένε πώς και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά, ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης», είχε συμπληρώσει. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM