Ντόναλντ Τραμπ: Συνελήφθη και μπήκε φυλακή για 20 λεπτά- Η ιστορική φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter

Ντόναλντ Τραμπ: Συνελήφθη και μπήκε φυλακή για 20 λεπτά- Ανέβασε φωτογραφία στο Twitter Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Στις αρχές της Ατλάντα παραδόθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για να του απαγγελθούν τουλάχιστον 12 κατηγορίες σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τζόρτζια το 2020. Ήταν μάλιστα η τέταρτη φορά που αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε σε εγγύηση 200.000 δολαρίων και άλλους περιοριστικούς όρους, συμπεριλαμβανομένης της μη χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για στοχοποίηση των συγκατηγορουμένων του και των μαρτύρων στην υπόθεση. Παρόλα αυτά, έμεινε στη φυλακή για 20 λεπτά, πριν συμφωνήσουν την εγγύηση οι δικηγόροι του. 

«Δεν έκανα τίποτα κακό και το ξέρουν όλοι», επέμεινε ο πρώην πλανητάρχης, που ετοιμάζεται να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα του προέδρου των ΗΠΑ.

Παρότι ο Ρεπουμπλικάνος βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις ποινικές διώξεις, η τακτική του να αυτοπροβάλλεται ως θύμα πολιτικού διωγμού συμβάλλει στην αύξησή της δημοτικότητάς του, τουλάχιστον στις τάξεις των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών. Προηγείται με μεγάλη διαφορά μεταξύ των υπόλοιπων υποψηφίων του κόμματός του. 

Επέστρεψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ - Η ιστορική φωτογραφία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανάρτησε την Πέμπτη στο X (το πρώην Twitter) την ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη σύλληψή του στο κρατητήριο του δικαστηρίου της κομητείας Φούλτον στην Ατλάντα, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από δυόμιση χρόνια απουσίας

Ο πρώην πρόεδρος είχε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από τον Ιανουάριο του 2021, μερικές ημέρες μετά την επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM