Ξιφασκία: Δεύτερη στον κόσμο η Δέσποινα Γεωργιάδου, τρίτη η Δώρα Γκουντούρα

Ξιφασκία: Δεύτερη στον κόσμο η Δέσποινα Γεωργιάδου και τρίτη η Δώρα Γκουντούρα Facebook Twitter
Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας / Facebook
0

Μεγάλη διπλή επιτυχία για την ελληνική ξιφασκία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μιλάνου. Η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκουντούρα ανέβηκαν μαζί στο βάθρο.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και η Δώρα Γκουντούρα το χάλκινο στη σπάθη γυναικών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας. Έτσι, η Ελλάδα έφτασε τα τέσσερα μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Παράλληλα, εξασφαλίστηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην ξιφασκία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024

Τα άλλα δύο ελληνικά μετάλλια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας τα έχουν κατακτήσει οι ίδιες αθλήτριες. Είναι τα χάλκινα της Δώρας Γκουντούρα το 2019 και της Δέσποινας Γεωργιάδου το 2022.

Η πορεία της Δέσποινας Γεωργιάδου προς το μετάλλιο

Η Δέσποινα Γεωργιάδου έκανε πολύ καλές εμφανίσεις μέχρι την είσοδο της στην τετράδα των μεταλλίων. Στη φάση των 64 νίκησε με 15-13 την Τουρκάλα Ντενίζ Σελίν Ουνλουντάγκ (FIE No141), στη φάση των 32 νίκησε με 15-10 τη Γερμανίδα Γιούλικα Φούνκε (FIE No43), στη φάση των 16 νίκησε με 15-7 την Κορεάτισσα Τζίσου Γιουν (FIE No20) και στον προημιτελικό νίκησε με 15-9 την Κινέζα Χενγκγιού Γιανγκ (FIE No34).

Στον ημιτελικό κόντρα στην 22χρονη Βουλγάρα Γιοάνα Ιλίεβα (FIE No24) η Ελληνίδα επέβαλε το ρυθμό της, επικράτησε εύκολα με 15-8 και πέρασε στον μεγάλο τελικό. Στην τελευταία μάχη μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους η Δέσποινα Γεωργιάδου ηττήθηκε με 15-11 κόντρα στην Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα (FIE No1) η οποία υπερασπίστηκε με επιτυχία τον περσινό της παγκόσμιο τίτλο. Το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε είναι η μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας και το δεύτερο μετάλλιο στην καριέρα της 32χρονης μετά το χάλκινο στο Κάϊρο της Αιγύπτου το 2022. 

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας: Η πορεία της Δώρας Γκουντούρα προς το βάθρο

Η Δώρα Γκουντούρα επίσης εξασφάλισε μετάλλιο με τέσσερις διαδοχικές νίκες. Στη φάση των 64 νίκησε με 15-6 την Βραζιλιάνα Λουάνα Πέκελμαν (FIE No46), στη φάση των 32 νίκησε με 15-4 τη Γεωργιανή Λίκε Τζιτζιεϊσβίλι (FIE No50), στη φάση των 16 νίκησε με 15-6 τη Γερμανίδα Λαρίσα Άιφλερ (FIE No18) και στον προημιτελικό νίκησε με 15-11 τη Γαλλίδα Μανόν Άπιτι-Μπρουνέ (FIE No6).

Στον ημιτελικό κόντρα στην κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου, τη Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα (FIE No1), η Ελληνίδα ξιφομάχος ηττήθηκε στον τελευταίο και καθοριστικό πόντο με 15-14. Η Γκουντούρα ήταν με μικρή διαφορά πίσω στο σκορ από την αρχή του ημιτελικού, κατάφερε να κάνει την ανατροπή σε 14-13 και είχε δυο ευκαιρίες να λήξει τον αγώνα, η Γιαπωνέζα όμως κατάφερε να γυρίσει ξανά το σκορ και να πάρει τη νίκη.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ζητά από τις αθλήτριες να αποδεικνύουν το βιολογικό τους φύλο μέσω τεστ DNA

Αθλητισμός / Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ελέγχει το βιολογικό φύλο των αθλητριών με τεστ DNA

«Για να αγωνιστείς στη γυναικεία κατηγορία, πρέπει να είσαι βιολογικά γυναίκα. Η ταυτότητα φύλου δεν μπορεί να υπερισχύει της βιολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Sebastian Coe
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Αθλητισμός / Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση εκεί που το 1-1 δεν άλλαξε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νικητής να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί που η Αγγλία ήταν πιο ψύχραιμη και αποφασιστική στις εκτελέσεις
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

Αθλητισμός / Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

«Όλα όσα είπα, τα είχα ήδη πει και στον ίδιο. Δεν μιλούσα πίσω από την πλάτη του» δήλωσε ο Κροάτης προπονητής μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Έλληνα πρωταθλητή
LIFO NEWSROOM