Τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: Μέσα στην εβδομάδα κατατίθενται προτάσεις

Μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών: Μέχρι την Πέμπτη κατατίθενται προτάσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis/SOOC
0

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, με τους ακτοοπλόους, στην οποία τέθηκε στο επίκεντρο η πιθανότητα μείωσης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Όπως γίνεται γνωστό, στη συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, ξεκαθαρίστηκε πως η κυβέρνηση αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις επί του θέματος των αυξημένων τιμών στα ακτοπλοϊκά μέχρι και την επόμενη Πέμπτη.

Σημειώνεται πως τους ακτοοπλόους εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρος Πασχάλης.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ζήτησε από τους ακτοοπλόους να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Συζητήθηκε παράλληλα, και το ότι παρά τη σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, αυτή δεν φαίνεται να αποτυπώνεται και στις τιμές των εισιτηρίων.

Οι εκπρόσωποι των ακτοοπλόων φαίνεται πως υποσχέθηκαν, επί της αρχής, να επανέλθουν με ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε ξεκαθαρίσει πως το ζήτημα εξετάζεται και θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό που είναι πολύ σημαντικό, στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις» είπε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM