Νεβάδα: «Επέλαση» γρύλων τρομοκρατεί ολόκληρη κοινότητα

Νεβάδα: «Επέλαση» γρύλων τρομοκρατεί ολόκληρη κοινότητα Facebook Twitter
Φωτ.: Tik Tok
0

Εκατομμύρια γρύλοι έχουν κατακλύσει το τελευταίο διάστημα αρκετές κομητείες της Νεβάδα και οι πρωτοφανείς εικόνες έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Οι επονομαζόμενοι «γρύλοι των Μορμόνων» έχουν καλύψει το έδαφος, τα δέντρα, τους θάμνους ενώ σκαρφαλώνουν ακόμη και στους τοίχους των κτιρίων. «Είναι απλά αηδιαστικά! Μοιάζουν με αράχνες και αφοδεύουν παντού», δήλωσε μια κάτοικος του Έλκο στη Νεβάδα.

Τα εκατομμύρια έντομα έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο Έλκο. «Εμείς απλά μένουμε μέσα στα σπίτια, δεν βγαίνουμε έξω», δήλωσε η ίδια.

Ο Στιβ Μπόροους, του τοπικού νοσοκομείου Northeastern Nevada Regional Hospital, δήλωσε ότι οι γρύλοι επηρεάζουν τους ασθενείς που έρχονται στο νοσοκομείο. «Φτάσαμε στο σημείο να χρησιμοποιούμε διαρκώς ανθρώπους με ειδικό εξοπλισμό καθαριότητας μόνο και μόνο για να μεταφέρουμε τους ασθενείς στο νοσοκομείο», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή είχαμε φέρει ακόμη και ένα τρακτέρ με εκχιονιστικό μηχάνημα πάνω του, μόνο και μόνο για να απομακρύνουμε τους σωρούς των γρύλων».

Το φαινόμενο με την «επέλαση» των γρύλων καταγράφεται στην πόλη από τη Δευτέρα και μέσα σε λίγες ημέρες επηρεάστηκαν πολλές περιοχές της κοινότητας.

«Βρίσκονται στη φάση μετανάστευσης. Και οι γρύλοι των Μορμόνων μπορούν να μετακινούνται ένα μίλι την ημέρα», δήλωσε ο Τζεφ Νάιτ εντομολόγος του υπουργείου Γεωργίας της Νεβάδα. Είπε επίσης ότι οι γρύλοι κάνουν έναν κύκλο τεσσάρων έως έξι ετών και στη συνέχεια εξαφανίζονται για λίγο. Η περίοδος αδράνειας στην περιοχή του Έλκο έληξε το 2019, οπότε τώρα επέστρεψαν.

Οι ειδικοί καθησυχάζουν ότι οι γρύλοι θα πρέπει να έχουν φύγει από την περιοχή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Με πληροφορίες από kcrg.com

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM