Η Αθήνα στο top10 του συνεδριακού τουρισμού- Έσοδα 87 εκατ.€

Η Αθήνα στο top10 του συνεδριακού τουρισμού- Έσοδα 87 εκατ.€ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης για τον συνεδριακό τουρισμό βρέθηκε η Αθήνα για το 2022, «σκαρφαλώνοντας» οχτώ θέσεις ψηλότερα από το 2019. 

Συγκεκριμένα, στην κατάταξη της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων (ICCA) η Αθήνα βρίσκεται στην όγδοη θέση ανάμεσα στους πιο ελκυστικούς προορισμούς του κόσμου για events και συναντήσεις. 

Την περασμένη χρονιά η Αθήνα φιλοξένησε 109 διεθνή συνέδρια, στα οποία συμμετείχαν 40.000 επισκέπτες, που άφησαν στην πόλη έσοδα ύψους 87 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ICCA.

Κάθε σύνεδρος ξοδεύει 2.162 ευρώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη, τετραπλάσιο ποσό σε σύγκριση με έναν απλό επισκέπτη, σύμφωνα με την αναφορά της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων.  

«Η όγδοη θέση της Αθήνας στον παγκόσμιο συνεδριακό τουρισμό είναι η αναγνώριση μιας μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια από τον δήμο Αθηναίων για την ισχυροποίηση του προορισμού σε αυτόν τον απαιτητικό τομέα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης. 

Η Αθήνα, συμπλήρωσε, «προβάλλεται δυναμικά» στις διεθνείς αγορές μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου, διεκδικεί και κερδίζει συνέδρια, «ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Ελλάδα / Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό της Ηγουμενίτσας, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε ότι μετέφερε στις αποσκευές του ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο: αρκετές ματσέτες, μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ιαπωνικό «κατάνα» και άλλα
LIFO NEWSROOM