ΚΚΕ: Πρόστιμο 21.600 ευρώ για αφισορύπανση σε δρόμους της Αθήνας

ΚΚΕ: Πρόστιμο 21.600 ευρώ στο ΚΚΕ για αφισορύπανση στους δρόμους της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Πρόστιμο ύψους 21.600 ευρώ επέβαλε ο δήμος Αθηναίων στο ΚΚΕ για παράνομη αφισορύπανση στους δρόμους της Αθήνας, εν μέσω εκλογών 2023.

Πρόκειται για το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλει ο δήμος Αθηναίων μετά το ΜέΡΑ25, το οποίο κλήθηκε να πληρώσει επίσης για αφισορύπανση πρόστιμο ύψους 15.900 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων διαπίστωσαν παράνομα τοποθετημένες προεκλογικές αφίσες του ΚΚΕ στις οδούς Πανεπιστημίου, Πατησίων, Χαλκοκονδύλη, Ακαδημίας και πλατεία Κάνιγγος.  

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, στον κανονισμό καθαριότητας που επικαιροποιήθηκε και εγκρίθηκε το 2022 από το δημοτικό συμβούλιο, περιλαμβάνεται πρόβλεψη για επιβολή χρηματικού προστίμου: Με βάση τον νέο αυτόν κανονισμό, οι υπηρεσίες του δήμου έχουν την υποχρέωση όχι μόνο να απομακρύνουν τις παράνομα τοποθετημένες αφίσες, αλλά και να επιβάλουν το σχετικό πρόστιμο για αυθαίρετη ρύπανση -όπως έγινε και στις δύο περιπτώσεις.

Κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον περασμένο Μάιο, ο Δήμος Αθηναίων είχε καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα που μετέχουν στις εκλογές να σεβαστούν τον προβλεπόμενο κανονισμό. Σε περιπτώσεις μάλιστα κατά τις οποίες διαπιστώθηκε παράβαση, ο δήμος είχε προχωρήσει σε συστάσεις προς τους υπεύθυνους των κομμάτων. 
 
Σημειώνεται ότι από τον Μάιο έχουν παραχωρηθεί στα κόμματα -ατελώς- δημόσιοι χώροι για χρήση προεκλογικών περιπτέρων, καθώς επίσης και 450 στέγαστρα σε στάσεις για ανάρτηση του προεκλογικού υλικού. 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM