Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν υπάρχει περίπτωση η ΝΔ να μην είναι αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές

Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν υπάρχει περίπτωση η ΝΔ να μην είναι αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Την εκτίμησή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου εξέφρασε μιλώντας στο Action 24 ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι ο «λαός μίλησε» και «δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΝΔ να μην είναι αυτοδύναμη στις εκλογές». Μάλιστα τόνισε πως η ΝΔ οριακά δεν είχε αυτοδυναμία με την απλή αναλογική.

«Ο λαός μίλησε και είπε ότι θα υπάρχει μία κυβέρνηση στην Ελλάδα και θα είναι αυτοδύναμη. Εδώ και με την απλή αναλογική η ΝΔ έφτασε κοντά στην αυτοδυναμία. Τώρα έχουμε άλλο εκλογικό σύστημα. Δεν υπάρχει περίπτωση και με 7 κόμματα στη Βουλή η ΝΔ να μην είναι αυτοδύναμη 100%. Και με 39% θα έχει 161 βουλευτές» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Άρα η συζήτηση για εμάς είναι μια συζήτηση να μην φύγουν οι ψηφοφόροι μας και πάνε στη ΝΔ. Δεν υπάρχει ούτε κυβέρνηση ηττημένων, ούτε τίποτα, πέθαναν αυτά. Δεν υπάρχουν αυτά τα σενάρια, δηλαδή να έχει κυβέρνηση η Τουρκία και εμείς να ψαχνόμαστε με δικαστή πρωθυπουργό. Ολα αυτά δεν υπάρχουν σαν σενάρια, γίνονται για τη διατήρησης πολιτικής επιρροής», επισήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου και αποτέλεσε έκπληξη. Η άλλη έκπληξη ήταν το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης. 
 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM