Στα γερμανικά σχολεία μαθαίνουν να σερφάρουν στη Wikipedia

Στα γερμανικά σχολεία μαθαίνουν να σερφάρουν στη Wikipedia Facebook Twitter
0

“Η Wikipedia χρησιμοποιείται ως κύρια πηγή πληροφόρησης στην εκπαιδευτική κοινότητα παραμελώντας σημαντικούς κανόνες”, δηλώνει σε συνέντευξη του ο Kilian Kluge , μέλος του Wikimedia μιας γερμανικής κοινότητας που επιβλέπει το έργο της Wikipedia στο διαδίκτυο. Η συζήτηση αυτή γίνεται, επειδή στη Γερμανία έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα «Wikipedia για τα σχολεία», μέσω της τρίωρης διάρκειας του οποίου, καθηγητές και μαθητές μαθαίνουν τη σωστή χρήση της Wikipedia. Η Wikipedia λέει ο Kluge, είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης για μια αναζήτηση, αλλά αρκετά κακό για το τέλος της αναζήτησης κι αυτό γιατί ό,τι λαμβάνει κάποιος από εκεί, δεν έχει περάσει από το "φίλτρο" της εγκυρότητας. Πολλοί μαθητές δεν ξέρουν ότι αρκεί ένα κλικ στο κουμπί επεξεργασία για να εμπλουτίσει ο καθένας τις αναρτήσεις και να αλλάξει το άρθρο.

“Ένας από τους τρόπους για να ελέγξει κανείς την εγκυρότητα του άρθρου είναι να ελέγξει τις πηγές οι οποίες εμφανίζονται στο τέλος του άρθρου. Αν οι πηγές βασίζονται σε περιοδικά λαϊκής επιστήμης, τότε βέβαια το περιεχόμενο το πληροφοριών δεν είναι και τόσο καλό”, τονίζει ο Kluge.

“Επίσης ένας άλλος τρόπος ελέγχου, είναι κάνοντας κλικ στο κουμπί “συζήτηση”. Εκεί μπορεί κάποιος να δει, αν ορισμένα αποσπάσματα του άρθρου είναι αμφιλεγόμενα.

Αλλά για να είσαι σίγουρος, είναι σημαντική μια σε βάθος έρευνα, σε επιπλέον πηγές. Στο Wikipedia διαβάζουμε μόνο μια περίληψη αυτού που κάποιος έγραψε κάποτε”.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM