ΝΔ για Γεωργούλη: Παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε;- Οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις

ΝΔ για Γεωργούλη: Παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε;- Οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις, μετά την είδηση πως ο Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός του κόμματος, έπειτα από καταγγελία σε βάρος του για παρενόχληση

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως ο Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός κόμματος, «σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του». Ο ίδιος ανέφερε πως υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωομάδα του κόμματος. 

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να γνωστοποιήσει τι αφορά η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, αν αυτή έγινε σήμερα για πρώτη φορά, όπως και αν τελικά ο ευρωβουλευτής παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε

Αλέξης Γεωργούλης: Τα ερωτήματα που έθεσε η ΝΔ 

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

«Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

«Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία. 

Αίτημα για άρση της ασυλίας του Γεωργούλη 

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε σήμερα πως έλαβε αίτημα των βελγικών αρχών για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία. Η καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται αφορά περιστατικό παρενόχλησης και να έγινε από υπάλληλο της Κομισιόν, που παλιότερα εργαζόταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema. 

Ο Αλέξης Γεωργούλης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» και για «προσβλητική επίθεση». Ακόμη, σημείωσε ότι αυτή αφορά «περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν από τρία χρόνια» και συμπλήρωσε πως ζητά ο ίδιος την άρση της ασυλίας του. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται - μάλλον όχι τυχαία - λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ' ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM