ΗΠΑ: Αστυνομικοί πήγαν σε λάθος διεύθυνση και σκότωσαν έναν άνδρα

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πήγαν σε λάθος διεύθυνση και σκότωσαν έναν άνδρα-ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Facebook Twitter
0

H αστυνομία της αμερικανικής πολιτείας του Νέου Μεξικού έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν αστυνομικούς να πυροβολούν θανάσιμα έναν άνδρα αφού ανταποκρίθηκαν σε λάθος διεύθυνση.

Το αστυνομικό τμήμα του Φάρμινγκτον έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ήχο από κάμερες σώματος στις στολές των αστυνομικών  από το περιστατικό της 5ης Απριλίου, κατά το οποίο τρεις αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα ενός λάθος σπιτιού. Ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση για ενδοοικογενειακή βία από την 5308 Valley View Ave, αλλά το υλικό δείχνει τους αστυνομικούς να φτάνουν σε ένα σπίτι με την ένδειξη «5305».

Ο αρχηγός Στιβ Χίμπι διέταξε τη δημοσιοποίηση σύμφωνα με τον νόμο της πολιτείας «και από την επιθυμία να είμαστε ειλικρινείς και διαφανείς με την κοινότητα του Φάρμινγκτον, το ευρύ κοινό και τα μέσα ενημέρωσης», ανέφερε το τμήμα σε ανακοίνωσή του.

Το υλικό δείχνει τους αστυνομικούς να χτυπούν την πόρτα αρκετές φορές.. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ζητούν επιβεβαίωση της διεύθυνσης από το κέντρο και συζητούν αν βρίσκονται σε λάθος σπίτι. Λίγα λεπτά αργότερα, ένας άνδρας ανοίγει την πόρτα και σημαδεύει τους αστυνομικούς με ένα όπλο, προτού αυτοί τραβήξουν τα δικά τους και πυροβολήσουν αμέσως. Το θύμα, ο Ρόμπερτ Ντότσον, πέθανε επί τόπου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μια γυναίκα που αναγνωρίστηκε αργότερα ως η σύζυγος του θύματος εμφανίζεται στην πόρτα περίπου ένα λεπτό αργότερα και πέφτουν κι άλλοι πυροβολισμοί. Η αστυνομία δήλωσε ότι πυροβόλησε με όπλο εναντίον των αστυνομικών.

Το τμήμα δήλωσε ότι τα ονόματα των τριών εμπλεκόμενων αστυνομικών, τα οποία αποκόπηκαν από το υλικό και τον ήχο, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παραμένει ασαφές γιατί οι αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια μετ' αποδοχών για όσο διαρκεί η έρευνα, πήγαν σε λάθος διεύθυνση, δήλωσε η αστυνομία.

«Όλοι μας - οι άνδρες και οι γυναίκες του Αστυνομικού Τμήματος του Φάρμινγκτον - αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα αυτού του περιστατικού», δήλωσε ο Χίμπι. «Για άλλη μια φορά, θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια Ντότσον και ως αρχηγός της αστυνομίας σας, θέλω να σας μεταφέρω πόσο πολύ λυπάμαι που συνέβη αυτή η τραγωδία».

Με πληροφορίες από AFP 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM