Εκλογές 2023: Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

«Στο ερώτημα των πολιτών αν το σύστημα διαφθοράς μπορεί να αλλάξει, η απάντησή μας δεν είναι απλά, ναι μπορούμε, αλλά κάτι περισσότερο: Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανακοινώθηκαν και οι υποψήφιοι του κόμματος στις εκλογές.

«Το έχουμε αποδείξει με το πεντακάθαρο πολιτικό μας μητρώο και την τόλμη μας να συγκρουστούμε με συμφέροντα» πρόσθεσε.

«Όταν κυβερνήσαμε, είχαμε υποχρέωση να συμμαζέψουμε τα άπλυτα της χρεοκοπίας και να μαζέψουμε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία. Όχι ευχέρεια να δαπανήσουμε 50. Ο ΣΥΡΙΖΑ αξίζει όχι μια δεύτερη αλλά μια ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να κυβερνήσει χωρίς μνημόνια και να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα.» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά και στο πλαίσιο συνεργασιών για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανακοινώνοντας του υποψηφίου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις μεγάλες πόλεις.

«Σε πολλούς δήμους υπάρχουν ήδη διεργασίες για την ανάδειξη των κατάλληλων συνδυασμών. Τις παρακολουθούμε και τις ενθαρρύνουμε. Στόχος μας η ανάδειξη ψηφοδελτίων νίκης και πλατιάς προοδευτικής συνεργασίας, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη σε κάθε περίπτωση τα τοπικά χαρακτηριστικά».

Οι υποψήφιοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στους μεγάλους Δήμους

«Στον Δήμο της Αθήνας είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την υποστήριξή μας σε μια προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει να συγκροτηθεί ένα πλατύτερο μέτωπο συσπείρωσης για την αλλαγή στο Δήμο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά.

«Ο μεγάλος περίπατος της ταλαιπωρίας και της οικογενειοκρατίας κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Μας κούρασε όλους» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας και επίσημα την στήριξή του στην απόφαση του Νίκου Παππά να κατέβει για τον Δήμο της Αθήνας. 

«Η επιθυμία του γνωστού διεθνούς καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, παλιότερα και της ΑΕΚ, του Νίκου Παππά να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας είναι μια πολύ θετική εξέλιξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπογράμμισε δε ότι «το επόμενο διάστημα θα ενθαρρύνουμε και θα συμβάλουμε να γίνει πράξη μια τέτοια εξέλιξη με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων, ώστε να πετύχουμε το τρίποντο της αλλαγής στο Δήμο της Αθήνας».

Αναφερόμενος στους άλλους δήμους, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά πως «Στον Δήμο του Πειραιά, έχουμε τη χαρά να στηρίξουμε έναν δοκιμασμένο αγωνιστή της αριστεράς αλλά και της αυτοδιοίκησης, καθώς ήταν αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και νήσων για πέντε χρόνια, τον Γιώργο το Γαβρίλη.

»Στον Δήμο της Πάτρας, τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλη Αϊβαλή, σε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων. Στον Δήμο Περιστερίου, έναν -εκ του αποτελέσματος- από τους πιο πετυχημένους αυτοδιοικητικούς, τον σημερινό δήμαρχο τον Ανδρέα Παχατουρίδη. Στη Λάρισα, έναν εξίσου πετυχημένο δήμαρχο, τον Απόστολο Καλογιάννη. Στο Αγρίνιο, τον έγκριτο και μάχιμο δικηγόρο, τον Δημήτρη Τραπεζιώτη».

Εκλογές 2023: Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Στο συνέδριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν γνωστά και τα ονόματα που στηρίζει το κόμμα στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Μεταξύ των ονομάτων ο Παύλος Πολάκης και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Αναλυτικά όλοι οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

Μάθε ποιοι είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 2024

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM