Τυνησία: Τουλάχιστον 27 μετανάστες νεκροί ή αγνοούμενοι- Μετά από δύο ναυάγια

τυνησία νέα ναυάγια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Περίπου 27 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική θεωρούνται νεκροί ή αγνοούμενοι μετά από δύο ναυάγια που σημειώθηκαν χθες και σήμερα στα ανοικτά ττης Τυνησίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του δικαστηρίου στην πόλη Σφαξ, στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας.

Τα δύο νέα ναυάγια αυξάνουν τον απολογισμό των θυμάτων από τις αρχές Μαρτίου σε περισσότερους από 100 νεκρούς ή αγνοούμενους σε μια σειρά ναυαγίων στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τις αρχές, 37 μετανάστες «είχαν φύγει από την ακτή βόρεια της Σφαξ με δύο σκάφη όταν το ένα ναυάγησε το απόγευμα της Παρασκευής», είπε ο Φάουζι Μασμούντι.

Μεταξύ αυτών 20 αγνοούνται και μόνο «17 που βρίσκονταν στο δεύτερο σκάφος» μπόρεσαν να σωθούν, πρόσθεσε.

Ένα άλλο ναυάγιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί, δίνοντας έναν απολογισμό με «τέσσερις σορούς που περισυνελέγησαν από μια ακτή βόρεια της Σφαξ, τρεις αγνοούμενους και 36 ανθρώπους που διασώθηκαν» μέχρι στιγμής.

Το ναυάγιο σημειώθηκε πιο κοντά στην ακτή σε σχέση με αυτό της Παρασκευής. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνες για τις συνθήκες και των δύο ναυαγίων.

Στόχος  της δικαιοσύνης είναι επίσης «να βρεθούν οι οργανωτές όλης αυτής της απόπειρας διέλευσης που τους έκαναν να επιβιβαστούν σε σκάφη από λαμαρίνες, τα οποία δεν προσφέρουν ούτε τις ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας αλλά είναι φθηνότερα στην κατασκευή από τα ξύλινα» διευκρίνισε ο Μασμούντι.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΩΣΙΑ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Διεθνή / Λιθουανία: «Έτοιμη να αντεπιτεθεί σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης» λέει ο πρωθυπουργός της χώρας

«Αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένες απειλές, όχι σε καθημερινή βάση, αλλά τις βιώνουμε και αποτελούν πραγματικότητα για εμάς», δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ο Μιντάουγκας Σινκεβίτσιους
THE LIFO TEAM
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΣ

Διεθνή / Η Σαουδική Αραβία επαναλειτουργεί τον πετρελαιαγωγό East-West

Επιθέσεις με drones είχαν αναγκάσει τη Σαουδική Αραβία να διακόψει τη λειτουργία του πετρελαιαγωγού East-West στις 13 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι φορτώσεις αργού πετρελαίου από το λιμάνι Γιανμπού
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Το Ιράν προτείνει άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά ημέρες, υπό μία προϋπόθεση

Ιρανός αξιωματούχος, μιλώντας στο Reuters, δήλωσε πως η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι μια καλή ευκαιρία για «επιστροφή στη διπλωματία», ωστόσο ο Μασούντ Πεζεσκιάν δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
Ο Clavicular κατηγορείται για βιασμό — Η σκοτεινή πλευρά του looksmaxxing περνά στα δικαστήρια

Διεθνή / Ο Clavicular κατηγορείται για βιασμό — Η σκοτεινή πλευρά του looksmaxxing περνά στα δικαστήρια

Ο 20χρονος streamer που έγινε γνωστός μέσα από την online κουλτούρα της «βελτιστοποίησης» της εμφάνισης κατηγορείται στη Μασαχουσέτη για βιασμό, χορήγηση ουσίας με σκοπό τη σεξουαλική επαφή και παροχή αλκοόλ σε ανήλικο.
THE LIFO TEAM
ICE ΤΕΞΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / ΗΠΑ: «Έχω ακόμα τη σφαίρα μέσα μου», δηλώνει ο νεαρός που πυροβολήθηκε στο Τέξας από πράκτορα της ICE

«Είμαι πολύ άσχημα, η σφαίρα μου έσπασε το οστό της κλείδας. Στο νοσοκομείο, δεν μπόρεσαν να βγάλουν τη σφαίρα, διότι είναι κοντά στη σπονδυλική στήλη. Έχω ακόμα τη σφαίρα μέσα μου, εκεί», εξήγησε o 28χρονος από τη Βενεζουέλα
THE LIFO TEAM