Η Ρίτα Γουίλσον τραγούδησε Κόκοτα στη δεξίωση του Μπάιντεν για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Λευκός Οίκος: Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον στη δεξίωση Μπάιντεν για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας Facebook Twitter
Φωτ: Twitter
0

Στη δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, που παρέθεσε ο Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο χθες Τετάρτη, παραβρέθηκε ο Τομ Χανκς, με την σύζυγό του, Ρίτα Γουίλσον, η οποία τραγούδησε Σταμάτη Κόκοτα.

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε την ημέρα γιορτή της δημοκρατίας για την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε διακήρυξη που υπέγραψε την Παρασκευή.

«Συμπληρώθηκαν 202 χρόνια φιλίας μεταξύ της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ», είπε ο Μπάιντεν, ζητώντας εκ νέου δέσμευση για υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της ισότητας και της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων όπως είπ.

Η Ρίτα Γουίλσον τραγούδησε Σταμάτη Κόκοτα

Η στιγμή που ξεχώρισε ήταν όταν η Ρίτα Γουίλσον τραγούδησε Σταμάτη Κόκοτα και το τραγούδι «Μια παρένθεση και μόνο» με τους παριστάμενους να τη συνοδεύουν χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια.

Στη σκηνή ανέβηκε και ο Τομ Χανκς αφού ο Τζο Μπάιντεν αστειεύτηκε προς τη Ρίτα Γουίλσον ότι «το ταλέντο σου είναι απίστευτο. Και το μόνο που με ανησυχεί είναι το γούστο σου στους άνδρες».

«Έχεις κάτι να πεις Τομ;» ρώτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον διάσημο ηθοποιό που απάντησε «δεν είμαι Έλληνας αλλά είχα το μυαλό να παντρευτώ μία Ελληνίδα» προκαλώντας γέλια στο κοινό.

Τόσο η Γουίλσον όσο και ο Χανκς έχουν την τιμητική ελληνική υπηκοότητα, η οποία τους δόθηκε το 2020. Η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας είχε αναβληθεί το 2020 λόγω της έναρξης της πανδημίας και επανήλθε στον Λευκό Οίκο με τη καθιερωμένη της μορφή μετά από τρία χρόνια απουσίας.

Το 2021 είχε διοργανωθεί μια ψηφιακή εκδήλωση, ενώ το 2022 είχε κριθεί σκόπιμο να μετατοπιστεί για τον Μάιο, με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιούσε τότε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον.

Μπάιντεν: «Τιμούμε τον ηρωισμό των Ελλήνων επαναστατών»

«Σήμερα, τιμούμε τον ηρωισμό των Ελλήνων επαναστατών που πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους πριν από περισσότερους από δύο αιώνες και γιορτάζουμε την ιερή ιδέα που πάντα συνέδεε τα μεγάλα έθνη μας. Ότι εμείς οι άνθρωποι έχουμε τη δύναμη να διαμορφώσουμε τη μοίρα μας» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Το μόνο πράγμα που αναρωτιέμαι είναι το γούστο σου για τους άντρες», είπε ο Μπάιντεν στην Γουίλσον, η οποία τραγούδησε στην εκδήλωση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε στη συνέχεια τον Τομ Χανκς να τους συνοδεύσει στη σκηνή. «Είμαι λίγο ανήσυχος, η αδερφή μου κάθεται δίπλα στον Τομ Χανκς», αστειεύτηκε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε και στο παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος» που του έχουν προσδώσει στην πολιτεία του Ντέλαγουερ αλλά και στον Ρόμπερτ Μενέντεζ, για τον οποίο είπε «νομίζω ότι είναι Έλληνας». 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM