LIVE!

Κολυμβητές «κυνήγησαν και παρενόχλησαν» κοπάδι δελφινιών στη Χαβάη

Κολυμβητές «κυνήγησαν και παρενόχλησαν» κοπάδι δελφινιών στη Χαβάη Facebook Twitter
Φωτ.: DLNR
0

Αντιμέτωπα με τις Αρχές είναι 33 άτομα τα οποία κατηγορούνται πως παρενόχλησαν κοπάδι δελφινιών στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης.

Η Υπηρεσία Γης και Φυσικών Πόρων της Χαβάης (DLNR), γνωστοποίησε, μέσω ανακοίνωσή της, πως μία μεγάλη ομάδα κολυμβητών «κυνήγησε» τα θαλάσσια θηλαστικά το πρωί της Κυριακής. 

Υπάρχουν πλάνα από drone και φωτογραφίες που δείχνουν τους κολυμβητές «να κυνηγούν επιθετικά, να εγκλωβίζουν και να παρενοχλούν» τα δελφίνια. Αξιωματούχοι του DLNR, που βρίσκονταν στη θάλασσα, ενημέρωσαν άμεσα τους παραβάτες για το ατόπημα τους και όταν βγήκαν στη στεριά, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς. 

Μετά το συμβάν, εκκίνησε επίσημη έρευνα από τις Αρχές καθώς αποτελεί ομοσπονδιακό έγκλημα το να πλησιάσεις ή να κολυμπήσεις σε απόσταση 50 μέτρων από δελφίνι.

Ο νόμος, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή το 2021, ισχύει, μεταξύ άλλων, για κολυμβητέςαλιείες και όσους κάνουν κανό, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τις ακτές των κύριων νησιών της Χαβάης. Δεν διώκονται όσοι βρεθούν τυχαία κοντά σε ένα δελφίνι και δεν κάνουν καμία κίνηση για να το αγγίξουν ή προσεγγίσουν. 

Η πολιτεία έχει θεσπίσει πολυάριθμες απαγορεύσεις για την προστασία της θαλάσσιας άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των φωκιών, για τις οποίες υπάρχουν πολυάριθμες νομοθετικές παρεμβάσεις. 

Τον Ιούλιο, κολυμβήτρια τραυματίστηκε από φώκια που προσπαθούσε να προστατεύσει το μικρό της. Βίντεο που τραβήχτηκε από το περιστατικό δείχνει το ζώο να τραβά τη γυναίκα κάτω από το νερό, πριν λάβει βοήθεια για να ξεφύγει από το σημείο. 

Με πληροφορίες από People

Περιβάλλον
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ομάδα μαθητών κατασκεύασε ρομπότ που καθαρίζει τις θάλασσες

Περιβάλλον / Πώς μια ομάδα μαθητών από τον Άλιμο έφτιαξε ρομπότ που καθαρίζει τον βυθό;

Το Greek Seabot είναι το υποβρύχιο ρομπότ που δημιούργησε μια μαθητική ομάδα από το ΕΠΑΛ Αλίμου για να βοηθήσει στον καθαρισμό των βυθών από πλαστικά και απορρίμματα. Μιλούν στη LIFO οι μαθητές για τα κίνητρά τους και το όραμά τους για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα οδηγήσει σε «καταστροφική εσωτερική μετανάστευση» των πληθυσμών

Περιβάλλον / Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα οδηγήσει σε «καταστροφική εσωτερική μετανάστευση» των πληθυσμών

Οι επιστήμονες τονίζουν πως ακόμα και μια μικρή μείωση στην αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας είναι πολύ σημαντική καθώς μας δίνει χρόνο να προετοιμαστούμε
LIFO NEWSROOM
Κλιματική αλλαγή: Οι ακτές σε κίνδυνο από το λιώσιμο των πάγων, ακόμη και αν επιτευχθεί ο κλιματικός στόχος

Περιβάλλον / Υπερθέρμανση του πλανήτη: Οι ακτές σε κίνδυνο, ακόμη και αν επιτευχθεί ο κλιματικός στόχος

Ακόμη και εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη περιοριστεί στον 1,5°C, οι ακτές ενδέχεται να βυθιστούν λόγω της αύξησης της στάθμης της θάλασσας από το λιώσιμο των πάγων
LIFO NEWSROOM
«Πράσινα» ευρωπαϊκά ταμεία επενδύουν 33 δισ. δολάρια σε πετρελαϊκούς κολοσσούς

Περιβάλλον / «Πράσινα» ευρωπαϊκά ταμεία επενδύουν 33 δισ. δολάρια σε πετρελαϊκούς κολοσσούς

Έρευνα αποκαλύπτει ότι ευρωπαϊκά «πράσινα» επενδυτικά ταμεία κατέχουν μετοχές αξίας 33,5 δισ. δολαρίων σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες όπως οι Shell, BP και ExxonMobil, παρά τους ισχυρισμούς τους περί βιωσιμότητας
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Η κλιματική αλλαγή χωρίζει τους οινοπαραγωγούς από τους αμπελώνες τους

Περιβάλλον / Ισπανία: Η κλιματική αλλαγή «χωρίζει» τους οινοπαραγωγούς από τους αμπελώνες τους

Η οικογένεια Torres που παράγει κρασί στην Καταλονία από το 1870, δηλώνει ότι ίσως χρειαστεί να μεταφέρει την παραγωγή της σε μεγαλύτερα υψόμετρα μέσα στα επόμενα 30 χρόνια
LIFO NEWSROOM
«Empty the Tanks»: Σώστε τα δελφίνια!

Ρεπορτάζ / «Empty the Tanks»: Πότε θα σταματήσει η αιχμαλωσία των δελφινιών;

Η παγκόσμια καμπάνια «Empty the Tanks» εναντιώνεται στην αιχμαλωσία και την εκμετάλλευση των δελφινιών. Πώς εκφράζεται η κινητοποίηση στην Ελλάδα και ποια η τύχη των δελφινιών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου; Μιλούν στη LIFO εκπρόσωποι οργανώσεων, αλλά και ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ηλιακή καταιγίδα προκαλεί μπλακ άουτ παγκοσμίως - Προειδοποίηση από ειδικούς

Περιβάλλον / Ηλιακή καταιγίδα προκαλεί μπλακ άουτ παγκοσμίως - Προειδοποίηση από ειδικούς

Η ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα του 2025 (X2.7) χτύπησε τη Γη προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ραδιοεπικοινωνιών στην Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Πιθανές νέες εκλάμψεις τις επόμενες ημέρες.
LIFO NEWSROOM