ΔΕΗ: Συμφωνία για την εξαγορά της Enel στη Ρουμανία

ΔΕΗ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία για την εξαγορά του συνόλου των δραστηριοτήτων της Enel στη Ρουμανία. 

Οι δύο πλευρές σύναψαν δεσμευτική συμφωνία, έναντι 1,26 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία είναι 1,9 δισ. ευρώ. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια και δανεισμό. Ήδη έχει εξασφαλιστεί δάνειο διάρκειας πέντε ετών, ύψους 800 εκατ. ευρώ, από ελληνικές και διεθνείς τράπεζες (485 εκατ. και 315 εκατ. αντίστοιχα). 

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς θα πραγματοποιηθεί έως το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς και υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις, μεταξύ άλλων της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού. 

Η εν λόγω εξαγορά αποτελεί «ορόσημο» για τη στρατηγική ανάπτυξη της ΔΕΗ, σημειώνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η επιχείρηση, «με την απόκτηση ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», και δραστηριοτήτων διανομής και εμπορίας που «κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά». Επίσης, η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη σημαντική επέκταση της ΔΕΗ εκτός των συνόρων.

«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η σημαντική εξέλιξη θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ΔΕΗ τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο, με όφελος για τους πελάτες μας και με απώτερο αποτέλεσμα τη δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM
IRIS ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις - Τι ισχύει με πρόστιμα και όρια συναλλαγών

Η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης μετατέθηκε από την αρχική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου στην 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στους φορείς
LIFO NEWSROOM