LIVE!

Σεισμός στην Τουρκία: Αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός -Στους 44.374 οι νεκροί

Σεισμός στην Τουρκία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στους 44.374 αυξήθηκαν οι νεκροί μετά από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, Γιουνούς Σεζέρ.

Μιλώντας από την έδρα της τουρκικής υπηρεσίας, δήλωσε ότι οι προσπάθειες στέγασης αλλά και η κατασκευή μόνιμων κατοικιών συνεχίζονται, μετά τους φονικούς σεισμούς που γκρέμισαν ολόκληρες περιοχές. 

«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ομαλοποίηση της ζωής το συντομότερο δυνατό. Δυστυχώς, έχουμε χάσει 44.374 ανθρώπους», ανέφερε.

«Χρησιμοποιούμε τα αεροσκάφη και προσπαθούμε να φτάσουμε στα χωριά μας και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της σεισμικής ζώνης για να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια και σκηνές. Τόσο η Πολεμική Αεροπορία, όσο και οι χερσαίες δυνάμεις, η ακτοφυλακή, η αστυνομία, η χωροφυλακή και τα εναέρια μέσα των ναυτικών μας δυνάμεων επιχειρούν εντατικά στην περιοχή», είπε ο Σεζέρ.

Στη Συρία, οι νεκροί σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό είναι 5.914, κάτι που σημαίνει ότι και στις δύο χώρες μαζί τα θύματα ξεπερνούν τις 50.000.

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM