Πέθανε η ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά

Πέθανε η ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά Facebook Twitter
Φωτ:Facebook
0

Πέθανε η ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά, που έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τις σειρές «Εκείνες και εγώ» ως «θεία Ορτανσία» και «Ψίθυροι Καρδιάς», όπου ενσάρκωνε τη γιαγιά της Ερατούς.

Επίσης είχε συμμετάσχει στις τηλεοπτικές σειρές: Ο θησαυρός της Αγγελίνας (2005), Αγάπη στα 16 (2004), Λίφτινγκ (2001), Ροζ ολοταχώς (2001), Οι αριθμημένοι (1998,) Η ηλικία της θάλασσας (1978),Ψίθυροι καρδιάς (1997), Εκείνες κι εγώ (1996), Οι μεν και οι δεν (1993), Οι φρουροί της Αχαΐας (1992).

Η Ντενίζ Μπαλτσαβιά γεννήθηκε στο Αργοστόλι και σύζυγός της υπήρξε ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός. Έχει ανιψιά (εγγονή του αδερφού της) την, επίσης ηθοποιό, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά.

Πέθανε η ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά Facebook Twitter
Σκηνή από τους Ψίθυρους Καρδιάς, όπου συμμετείχε η Ντενίζ Μπαλτσαβιά

Μόλις τελείωσε το γυμνάσιο, πήγε στην Αγγλία, όπου σπούδασε αγγλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και παράλληλα στη δραματική σχολή «Webber Douglas Academy for Signing and Dramatic Art», ενώ έκανε θέατρο στο «Old Vic» στο Λονδίνο.

Εγγράφηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στις 21 Δεκεμβρίου 1974 και ως μέλος ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα ούσα μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου & Πρόεδρος Εξελεγκτικής Επιτροπής, ενώ υπήρξε επίσης μέλος του ΚΚΕ με ενεργό δράση.

Βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα από την «Poetry Society» του Λονδίνου, για ρεσιτάλ απαγγελίας ποιημάτων του Σαίξπητρ και ερμηνεία σκηνών από έργα του το 1957.

Στην καριέρα της συνεργάστηκε με ηθοποιούς όπως οι Μάνος Κατράκης, Κατίνα Παξινού, Αλέξης Μινωτή, Τζένη Καρέζη, Κώστας Καζάκο, Μαριέτα Ριάλδη, Σοφία Βέμπο κ.α., ενώ η πρώτη της επιτυχία ήταν στο έργο «Μάνα, μητέρα, μαμά», στο Θέατρο του Πειραιά σε σκηνοθεσία του Τάκη Βουτέρη.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεξ, άνοια και συναίνεση: Η ταινία που ρωτά ποιος αποφασίζει για το σώμα όταν το μυαλό αρχίζει να χάνεται

Πολιτισμός / Σεξ, άνοια και συναίνεση: Η ταινία που ρωτά ποιος αποφασίζει για το σώμα όταν το μυαλό αρχίζει να χάνεται

Η «Βασίλισσα στη Θάλασσα» του Λανς Χάμερ, με τη Ζιλιέτ Μπινός, τον Τομ Κόρτνεϊ και την Άννα Κάλντερ-Μάρσαλ, έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρας και πιάνει το πιο δύσκολο ερώτημα της φροντίδας από εκεί όπου πονάει περισσότερο: μπορεί ένας άνθρωπος με άνοια να συναινέσει στο σεξ;
THE LIFO TEAM
Στην Όπερα της Βιέννης, η αυλαία είναι μια έκθεση 176 τετραγωνικών μέτρων

Πολιτισμός / Στην Όπερα της Βιέννης, η αυλαία είναι μια έκθεση 176 τετραγωνικών μέτρων

Από το 1998, ένας διαφορετικός καλλιτέχνης καταλαμβάνει κάθε σεζόν την τεράστια πυράντοχη αυλαία της Κρατικής Όπερας της Βιέννης. Η φετινή, 29η εκδοχή φέρει την υπογραφή του Αυστριακού ζωγράφου Χέρμπερτ Μπραντλ.
THE LIFO TEAM
THE DREAMERS ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πολιτισμός / Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί το «The Dreamers» - Εικόνες από τις πρόβες

Ο γνωστός σκηνοθέτης ανεβάζει την παράσταση «The Dreamers», την ερωτική ιστορία ενηλικίωσης που συνδέθηκε με τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, σε μία θεατρική μεταφορά που θα παρουσιαστεί για λίγες μόνο παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
THE LIFO TEAM
«Do You Love Me»: Η Λάνα Ντάχερ έψαξε 20.000 πηγές για να ξαναβρεί τη μνήμη του Λιβάνου

Πολιτισμός / Η Λάνα Ντάχερ φέρνει στη Στέγη μια ερωτική επιστολή προς τη Βηρυτό

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Do You Love Me» κάνει ελληνική πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου, φέρνοντας στη Στέγη 70 χρόνια οπτικοακουστικής μνήμης του Λιβάνου. Μετά την προβολή, η Λάνα Ντάχερ θα συνομιλήσει με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου.
THE LIFO TEAM
Από τον Ιππόδρομο στα καφενεία: 1.600 χρόνια Κωνσταντινούπολης στο V&A

Πολιτισμός / Από την Κωνσταντινούπολη στην Ιστανμπούλ: Μια πόλη, δυο αυτοκρατορίες, στο V&A

Βυζαντινά κοσμήματα, χειρόγραφα, οθωμανικές πομπές και αντικείμενα καθημερινής ζωής συναντιούνται στη νέα έκθεση του V&A, που ανοίγει στις 7 Νοεμβρίου και διατρέχει 1.600 χρόνια ιστορίας της Κωνσταντινούπολης.
THE LIFO TEAM
CHECK ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στην Σκιάθο με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για μια νέα «Φόνισσα»

Μουσική / Στη Σκιάθο με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για μια νέα «Φόνισσα»

Βρεθήκαμε στο νησί του Παπαδιαμάντη για την παγκόσμια πρεμιέρα του μελοδράματος «Η Φόνισσα», σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να ερμηνεύει όλα τα πρόσωπα του έργου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Κάιλι Μινόγκ δεν είχε ποτέ ένα μόνο στιλ κι αυτό ήταν το μεγάλο της όπλο

Πολιτισμός / Η Κάιλι Μινόγκ δεν είχε ποτέ ένα μόνο στιλ κι αυτό ήταν το μεγάλο της όπλο

Ένα νέο βιβλίο διαβάζει τη σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών καριέρα της Κάιλι Μινόγκ μέσα από τα ρούχα της. Από τον Τζον Γκαλιάνο και το κοστούμι Paul Smith μέχρι τη λευκή ολόσωμη φόρμα του Can’t Get You Out of My Head, η μόδα έγινε για εκείνη τρόπος να ξανασυστήνεται κάθε φορά στο κοινό.
THE LIFO TEAM