Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν συλλαμβάνουν γυναίκες που διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τα πανεπιστήμια

Γυναίκες στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Σε πέντε συλλήψεις γυναικών προχώρησαν οι Ταλιμπάν, επειδή συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κατά της απαγόρευσης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Φρουροί εμπόδισαν εκατοντάδες γυναίκες που προσπάθησαν να εισέλθουν στα πανεπιστήμια, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του καθολικού αποκλεισμού τους. Εκτός από την Καμπούλ, διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην επαρχία Takhar.

Παράλληλα, συνελήφθησαν και τρεις δημοσιογράφοι.

Πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη έδειχναν περίπου 20 Αφγανές με χιτζάμπ να διαδηλώνουν στους δρόμους της Καμπούλ, υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι διαμαρτυρόμενες, αρχικά, είχαν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν μπροστά από το πανεπιστήμιο της Καμπούλ, ωστόσο, άλλαξαν τοποθεσία καθώς δυνάμεις των αρχών αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Τον αποτροπιασμό τους για την απόφαση εξέφρασαν και Αφγανοί, με περίπου 50 καθηγητές πανεπιστημίου σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα να παραιτούνται από τις θέσεις τους, ενώ ορισμένοι άνδρες φοιτητές φέρονται να αρνήθηκαν να δώσουν εξετάσεις.

Με πληροφορίες BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM