ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Αλαμπάμα: Δύο γυναίκες, 85 και 61 ετών, καταδικάστηκαν επειδή τάιζαν αδέσποτες γάτες

Αλαμπάμα: Δύο γυναίκες, 85 και 61 ετών, καταδικάστηκαν επειδή τάιζαν αδέσποτες γάτες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Δύο γυναίκες από την Αλαμπάμα καταδικάστηκαν σε ολιγοήμερη ποινή φυλάκισης την περασμένη εβδομάδα επειδή τάισαν αδέσποτες γάτες με σκοπό να τις πιάσουν για να τις στειρώσουν - μια πρακτική κοινή όσο και απαραίτητη για τον έλεγχο των αδέσποτων ζώων. 

Στην 85χρονη Μπέβερλι Ρόμπερτς και την 61χρονη Μέρι Άλστον επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα ημερών με αναστολή και πρόστιμο 100 δολαρίων στην καθεμιά. 

«Μια προειδοποίηση, μια σύλληψη και μια καταδίκη - όλα αυτά επειδή θα ταΐζαμε αδέσποτες γάτες και θα λύναμε ένα πρόβλημα που η πόλη δεν μπορεί» είπε η Ρόμπερτς στην Washington Post.

Οι γυναίκες καταδικάστηκαν για πολλά πλημμελήματα μετά από δίκη 5,5 ωρών, με τους ενάγοντες να κατηγορούν τις δύο πως τάιζαν αδέσποτα κοντά στο δικαστήριο, προκαλώντας ζημιές χιλιάδων δολαρίων. 

Οι γυναίκες συνελήφθησαν στις 25 Ιουνίου όταν ο δήμαρχoς, Τζέρι Γουίλις κάλεσε την αστυνομία σε δομημένο οικόπεδο, ιδιοκτησίας της κομητείας Γουετούμπκα. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο αστυνομικός Μπρένταν Φόστερ, όταν έφτασε, βρήκε την Άλστον να κρατά μια κονσέρβα τροφής γατοτροφής. 

Η Άλστον ενημέρωσε τον αξιωματικό πως προσπαθούσε με την τροφή να παγιδέψει τις γάτες για να μεταφερθούν στον κτηνίατρο για στείρωση. Κι εκείνος της απάντησε πως ή θα σταματούσε ή θα τη συλλάμβανε για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας. 

«Ήρθατε τρία περιπολικά επειδή ταΐζω γάτες; Είναι απίστευτο» ακούγεται να λέει η Άλστον στο βίντεο της πρώτης προσέγγισης. 

Η σύλληψη των δύο γυναικών ξέφυγε από τα τοπικά σύνορα της πόλης, με φορείς και οργανώσεις να διαμαρτύρονται. 

«Η συμπόνοια δεν είναι έγκλημα» ανέφερε η Άλις Μπάρτον, διευθύντρια προγράμματος στείρωσης αδέσποτων της οργάνωσης Αlley Cat Allies. 

«Οι γυναίκες αυτές είναι οι καλοί Σαμαρείτες που πρέπει να ενθαρρύνονται κι όχι να συλλαμβάνονται» πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM