Εύα Καϊλή: Έρευνα και στην Ελλάδα- Για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η Εύα Καϊλή Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Έρευνα για την Εύα Καϊλή αρχίζει και στην Ελλάδα, από την Οικονομική Εισαγγελία- προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. 

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης- με επείγουσα παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης- ανέθεσε σε δύο επίκουρους εισαγγελείς του να ερευνήσουν για τη διακρίβωση τέλεσης από την Εύα Καϊλή των αξιόποινων πράξεων της δωροληψίας πολιτικού προσώπου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με το άρθρο 57, παράγραφος 4 του ΚΠΔ (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης) καθώς και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Ο κ. Μπαρδάκης παρήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, να ζητηθούν άμεσα από τις βελγικές δικαστικές αρχές αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί έως τώρα για την ευρωβουλευτή. 

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα περιμένουν τις απαντήσεις του Βελγίου, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την τύχη της ποινικής έρευνας στην Ελλάδα είναι να μην ασκηθεί στο Βέλγιο δίωξη σε βάρος της κ. Καϊλή για τις ίδιες πράξεις, σημειώνει η «Καθημερινή». 

Το άρθρο 57 παράγραφος 4 προβλέπει ότι: «ο εισαγγελέας μπορεί να απόσχει από την δίωξη συγκεκριμένου προσώπου, εάν ύστερα από τη διενέργεια ευρωπαϊκής δικαστικής συνδρομής προκύψει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ίδιου προσώπου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή παραμένει υπό κράτηση μετά τις τέσσερις συνολικά συλλήψεις για το Qatargate. Η ακρόαση για το αν θα κριθεί προφυλακιστέα αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου. Ο σύντροφος της ευρωβουλευτού, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ο τέταρτος συλληφθείς- που δεν έχει κατονομαστεί- τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.  

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM