Εκρέμ Ιμάμογλου: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών

Εκρέμ Ιμάμογλου: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών Facebook Twitter
0

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών καταδικάστηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο Ιμάμογλου καταδικάστηκε για ένα σχόλιό του που θεωρήθηκε «εξύβριση» των μελών του τουρκικού Εκλογικού Συμβουλίου.

Το σχόλιό του αυτό είχε γίνει στον απόηχο της ακύρωσης της νίκης του στις εκλογές του 2019 και την μετέπειτα υπαναχώρηση της κυβέρνησης. Ειδικότερα, η εκλογή του αρχικά ακυρώθηκε από την κυβέρνηση, η οποία αναγκάσθηκε ωστόσο να υποχωρήσει τρεις μήνες αργότερα μπροστά στην κινητοποίηση του εκλογικού σώματος που προσέφερε στον αντιπολιτευόμενο νίκη ευρύτερη από εκείνη που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ο Ιμάμογλου προκάλεσε την πιο ταπεινωτική ήττα στο κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κερδίζοντας τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, την οποία είχε επί 25 χρόνια το κυβερνών κόμμα AKP.

Μερικούς μήνες αργότερα ο Εκρέμ Ιμάμογλού χαρακτήρισε «ηλίθιους» αυτούς που είχαν ακυρώσει την πρώτη εκλογή του και εξαιτίας αυτού του χαρακτηρισμού διώκεται από την τουρκική δικαιοσύνη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM