John Wick και Όμηρος: Ο σκηνοθέτης «βλέπει» τον Οδυσσέα στον δολοφονικό Κιάνου Ριβς

Ο John Wick συναντά τον Όμηρο: Ο σκηνοθέτης «βλέπει» τον Οδυσσέα στον δολοφόνο που ενσαρκώνει ο Κιάνου Ριβς Facebook Twitter
Σε συνέντευξή του ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του πάντα έβλεπαν τον ομώνυμο δολοφόνο ως μια φιγούρα του Οδυσσέα
0

Η ιστορία του «μεγαλύτερου κινηματογραφικού δολοφόνου του κόσμου» είναι εν μέρει εμπνευσμένη από τα ομηρικά έπη. 

Σε συνέντευξή του στο Variety, ο σκηνοθέτης του franchise John Wick, Chad Stahelski, δήλωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του πάντα έβλεπαν τον ομώνυμο δολοφόνο ως μια φιγούρα του Οδυσσέα. Ο δημιουργός του τον βλέπει ως τον ήρωα του ελληνικού μύθου. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομοιότητες και αναφορές.

Το franchise δανείζεται στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα από το κλασικό ελληνικό έπος την «Ιλιάδας» υποστηρίζουν αρκετοί.

Η πρώτη ταινία του John Wick έχει να κάνει με έναν άνδρα που εγκατέλειψε τη ζωή του πολεμιστή και αναγκάζεται να πάρει ξανά τα όπλα του.

Περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον πόλεμο και καταφέρνει να τον εγκαταλείψει, για να επιστρέψει λόγω του θανάτου ενός αγαπημένου του προσώπου. Καταστρέφει όποιον στέκεται μπροστά του, μπλέκει με δυνάμεις πολύ πιο ισχυρές από τον ίδιο. Όταν τελειώνει, κερδίζει επιτέλους μια στιγμή γαλήνης.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM