Τούρκος επικεφαλής αίρεσης καταδικάστηκε σε 8.658 χρόνια φυλάκισης

Τούρκος επικεφαλής αίρεσης καταδικάστηκε σε 8.658 χρόνια φυλάκισης Facebook Twitter
0

Σε ποινή κάθειρξης 8.600 ετών καταδικάστηκε από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ο τηλε-ιεροκήρυκας «γκουρού», ηγέτης θρησκευτικής σέχτας, Αντνάν Οκτάρ. Μεταξύ των εγκλημάτων για τα οποία καταδικάστηκε είναι και σεξουαλικές επιθέσεις. 

Ο 60χρονος Οκτάρ, γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμο Χαρούν Γιαχία, έγινε διάσημος με την παρουσίαση μιας εκπομπής σε διαδικτυακό κανάλι στην οποία εμφανιζόταν περιτριγυρισμένος από νεαρές, ημίγυμνες κοπέλες, τις οποίες αποκαλούσε «γατάκια».

Συνελήφθη τον Ιούλιο του 2018, καταδικάστηκε σε 8.658 χρόνια κάθειρξη, για κατηγορίες μεταξύ των οποίων σεξουαλικές επιθέσεις, κλοπή προσωπικών δεδομένων και στέρηση ελευθερίας, σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε σε δέκα συγκατηγορουμένους του, μέλη της οργάνωσής του.

Ο Οκτάρ καταδικάστηκε αρχικά τον Ιανουάριο του 2021 σε 1.075 χρόνια κάθειρξη, προτού ακυρωθεί η ετυμηγορία από το εφετείο.

Στο εξωτερικό, ο Οκτάρ έγινε διάσημος μετά τη δημοσίευση ενός «Άτλαντα της δημιουργίας» στον οποίο απέρριπτε τις εξελικτικές θεωρίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM