ΤΗΕ LIFO TALKS

Πούτιν: «Τρομοκρατική επίθεση» από το Κίεβο η ανατίναξη της γέφυρας στην Κριμαία

Πούτιν: «Τρομοκρατική επίθεση» από το Κίεβο η ανατίναξη της γέφυρας στην Κριμαία Facebook Twitter
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορεί ευθέως την Ουκρανία για επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική επίθεση».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια με στόχο την καταστροφή ζωτικής σημασίας πολιτικών υποδομών... Αυτό σχεδιάστηκε, εκτελέστηκε και διατάχθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένη ομιλία στο κανάλι Telegram του Κρεμλίνου.

Η Μόσχα δεν είχε κατηγορήσει μέχρι τώρα ευθέως το Κίεβο για την έκρηξη του παγιδευμένου φορτηγού από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

Ο Πούτιν συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας

Αύριο, ο Ρώσος πρόεδρος έχει συγκαλέσει Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.  «Αύριο ο πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε.

Ο Πεσκόφ δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν στη συνάντηση θα συζητηθεί η ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας. «Θα σας ενημερώσουμε μετά για τα συμπεράσματα της συνάντησης», είπε.

FSB: Αυξήθηκαν οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά εδάφη κοντά στα σύνορα

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB υποστήριξε σήμερα ότι από τις αρχές Οκτωβρίου παρατηρείται «σημαντική αύξηση» των ουκρανικών επιθέσεων εναντίον ρωσικών εδαφών που συνορεύουν με την Ουκρανία, στις οποίες σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε.

«Από τις αρχές Οκτωβρίου, ο αριθμός των επιθέσεων εκ μέρους ουκρανικών μονάδων εναντίον των ρωσικών μεθοριακών εδαφών έχει αυξηθεί σημαντικά», ανέφερε η FSB, η οποία είναι υπεύθυνη και για τον έλεγχο των συνόρων.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία, οι επιθέσεις αυτές αφορούν κυρίως την περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την περιφέρεια του Χαρκόβου, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών τις τελευταίες 40 ημέρες, φτάνοντας μέχρι τα σύνορα. Στο στόχαστρο μπήκαν επίσης οι περιοχές του Μπριάνσκ και του Κουρσκ, πάντα σύμφωνα με την FSB.

«Την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν περισσότεροι από 100 βομβαρδισμοί σε 32 κοινότητες, με χρήση του συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, του πυροβολικού, όλμων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών», συνεχίζει η ανακοίνωση. Ένας κάτοικος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Καταστράφηκαν επίσης δύο σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έντεκα κατοικίες και δύο διοικητικά κτίρια ενώ υπέστησαν ζημιές οκτώ μεθοριακά φυλάκια.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, από τον βομβαρδισμό ενός ρωσικού μεθοριακού φυλακίου, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, ενώ υπέστησαν ζημιές σπίτια και καλώδια του ηλεκτρικού. Τον Ιούλιο ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε το Κίεβο ότι εκτόξευσε τρεις πυραύλους στην πόλη Μπέλγκοροντ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης διοικητικής περιφέρειας. Τον Απρίλιο, μια αποθήκη πετρελαίου δέχτηκε επίθεση από ουκρανικά ελικόπτερα, πάντα σύμφωνα με τη Μόσχα.

Διεθνή
0

ΤΗΕ LIFO TALKS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες από νέα ρωσικά πλήγματα

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα περίπου 1.600 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, 48 πυραύλους και σχεδόν 2.300 επιθετικά drones κατά της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΝΤΟ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Βουλγαρία: Στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές με φόντο τις ανησυχίες για επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Η πρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, η οποία τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τη Μόσχα και αντιτίθεται στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προηγείται στην κούρσα για μία νέα θητεία στο αξίωμα
THE LIFO TEAM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Νετανιάχου: Εάν το Ιράν διαταράξει τις εκλογές «θα υποστεί αντίποινα»

Εντείνεται η ανησυχία του για τις εκλογές στο Ισραήλ - Νωρίτερα το Axios μετέδωσε ότι «έχει ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από τον Τραμπ να εκφράσει πιο ανοικτά τη στήριξή του στην προεκλογική του εκστρατεία»
THE LIFO TEAM
ΟΜΠΑΜΑ ΤΡΑΜΠ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Μετά από 2 χρόνια χάους έχετε την ευκαιρία να πείτε «Αρκετά» - Η ομιλία Ομπάμα ενόψει εκλογών

«Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να περιορίσουμε τουλάχιστον μερικές από τις ανοησίες αυτής της κυβέρνησης», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών
THE LIFO TEAM