Πρόεδρος Ιράν: Λυπούμαστε για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, αλλά το χάος δεν θα το ανεχτούμε

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραισί Facebook Twitter
Φωτ: EPA/IRANIAN PRESIDENTIAL OFFICE
0

Ο θάνατος της της Μαχσά Αμινί έχει «λυπήσει» τους πάντες στην Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι το «χάος» δεν θα γίνει αποδεκτό εν μέσω των βίαιων διαδηλώσεων με αφορμή τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής κατά την κράτησή της.

«Περιμένουμε ακόμη την τελική ιατροδικαστική έκθεση για την αιτία του θανάτου της Μαχσά Αμινί», δήλωσε ο Ραϊσί προσθέτοντας ότι οι ιατροδικαστές θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να εκφράσει την άποψή του, δήλωσε. Οι αρχές πρέπει να είναι ανοικτές στις απόψεις σχετικά με τις μεθόδους εφαρμογής των νόμων, τόνισε ο Ραϊσί.

Οι ταραχές και η βία δεν είναι αποδεκτές, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν τονίζοντας ότι τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως η αστυνομία και οι Φρουροί της Επανάστασης, θυσιάζουν τη ζωή τους για την ασφάλεια της χώρας. 

«Κανείς δεν θα επιτρέψει το χάος να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του λαού», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας που συγκρούστηκαν με διαδηλωτές τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΑΤΚΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Διεθνή / Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ+ στην Καραϊβική χαιρετίζουν την ιστορική απόφαση δικαστηρίου που καταργεί νόμους της αποικιακής εποχής

«Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ανατολικής Καραϊβικής κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους στην Αγία Λουκία για την ομοφυλοφιλική ερωτική επαφή
LIFO NEWSROOM
Νταβίντ Γκρόσμαν: Ο ισραηλινός συγγραφέας κατηγορεί με «ραγισμένη καρδιά» την χώρα του για γενοκτονία στην Γάζα

Διεθνή / Νταβίντ Γκρόσμαν: Ο ισραηλινός συγγραφέας κατηγορεί με «ραγισμένη καρδιά» την χώρα του για γενοκτονία στην Γάζα

«Αρνήθηκα επί χρόνια να χρησιμοποιήσω τον όρο "γενοκτονία". Αλλά τώρα δεν μπορώ να μην τον χρησιμοποιήσω, έπειτα από όσα διάβασα στις εφημερίδες, έπειτα από τις εικόνες που είδα και αφού μίλησα με ανθρώπους που ήταν εκεί» δήλωσε σε συνέντευξή του
LIFO NEWSROOM