ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Πέντε κρούσματα τον Αύγουστο στην Ελλάδα- 19 συνολικά

Νοσοκομείο Παίδων Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Πέντε νέα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά καταγράφηκαν τον Αύγουστο στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 

Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 19 περιστατικά, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του πιθανού κρούσματος οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 

Τα πέντε από αυτά τα κρούσματα καταγράφηκαν τον Αύγουστο. Πρόκειται για παιδιά ηλικίας από 2 έως 16 ετών, τα οποία νοσηλεύτηκαν. Τα κλινικοεργαστηριακά τους ευρήματα βελτιώθηκαν άμεσα χωρίς ειδική θεραπεία και εξήλθαν σε άριστη κατάσταση, ανέφερε ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωση. 

«Σε δύο παιδιά απομονώθηκε ερπητοϊός 7 στο αίμα, σε ένα ερπητοϊός 6, σε ένα εντεροϊός στο αίμα και στα κόπρανα και σε ένα παιδί δεν απομονώθηκε κάποιος λοιμογόνος παράγοντας», σημειώνει ο Οργανισμός.

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ σημειώνει ότι παγκοσμίως, ο συνολικός αριθμός περιστατικών οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά είναι «εξαιρετικά μικρός (περίπου 1.000) και τις τελευταίες εβδομάδες οι δηλώσεις νέων περιστατικών έχουν ελαττωθεί σημαντικά».

Η αιτιολογία και οι παθογενετικοί μηχανισμοί της νόσου είναι ακόμη υπό διερεύνηση, σημειώνει ο ΕΟΔΥ. «Έχει εντοπιστεί μια πιθανή συσχέτιση με λοίμωξη από αδενοϊό, αλλά άλλες υποθέσεις και πιθανοί συν-παράγοντες εξετάζονται. Οι περισσότερες περιπτώσεις συνεχίζουν να αναφέρονται ως σποραδικές, χωρίς να υπάρχει επιδημιολογική συσχέτιση μεταξύ τους», συμπληρώνει. 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM