Βρετανία: Σούπερ μάρκετ έβγαλε διαφήμιση για τα Χριστούγεννα - «Για να επιμερίσετε το κόστος» λόγω υψηλού πληθωρισμού

Βρετανία: Σούπερ μάρκετ έβγαλε διαφήμιση για τα Χριστούγεννα - «Για να επιμερίσετε το κόστος» λόγω υψηλού πληθωρισμού Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Tesco κυκλοφόρησε χριστουγεννιάτικη διαφήμιση στην καρδιά του καλοκαιριού, ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να «μοιράσουν το κόστος» από το ολοένα και ακριβότερα είδη, ξεκινώντας τις γιορτινές προετοιμασίες τους από τον Ιούλιο. 

Η διαφήμιση προέκυψε σε μια δυσχερή οικονομική συγκυρία για τη Γηραιά Αλβιώνα όπου ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών, φτάνοντας το 9,4 τον περασμένο μήνα, με τις τιμές καυσίμων και τροφίμων να έχουν εκτοξευτεί. 

Ενώ η Tesco αναγνωρίζει πως προφανώς είναι νωρίς για ετοιμασίες Χριστουγέννων, ωστόσο, σημειώνει πως έτσι βοηθά τους πελάτες της να «προετοιμαστούν για την περίοδο των γιορτών». 

«Χριστουγεννιάτικη ανάρτηση... τον Ιούλιο; Ξέρουμε. Είναι νωρίς. Όμως φέτος θέλουμε να σας βοηθήσουμε να επιμερίσετε το κόστος» γράφει η νέα διαφήμιση. 

Βρετανία: Σούπερ μάρκετ έβγαλε διαφήμιση για τα Χριστούγεννα - «Για να επιμερίσετε το κόστος» λόγω υψηλού πληθωρισμού Facebook Twitter

Το σούπερ μάρκετ σχεδιάζει να βοηθήσει στον επιμερισμό εξόδων επιτρέποντας στα μέλη του Clubcard να κρατούν τα voucher που μαζεύουν από αγορές τους όλο το χρόνο, εξαργυρώνοντάς τα τον προσεχή Νοέμβριο.

«Με το μέσο εβδομαδιαίο κόστος για μία τετραμελή οικογένεια στις 99,40 λίρες, οι καταναλωτές μπορούν να σώζουν τουλάχιστον 1,29 λίρες σε πόντους αν αρχίσουν σήμερα να αποταμιεύουν που ισοδυναμεί με 12,92 λίρες ή ένα επιπλέον δώρο κάτω από το δέντρο για τα Χριστούγεννα» εξηγεί ο εκπρόσωπος των σούπερ μάρκετ. 

«Γνωρίζουμε πως πολλοί από τους πελάτες μας νιώθουν την οικονομική πίεση φέτος και μπορούμε να βοηθήσουμε λιγάκι στο δρόμο προς τα Χριστούγεννα» τόνισε από την πλευρά της η επικεφαλής τού εμπορικού της Tesco, Αλεσάντρα Μπελίνι.

Ρεκόρ 40 ετών πληθωρισμού

Υπενθυμίζεται πως ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή αυξήθηκε και πάλι στη Βρετανία τον Ιούνιο σε ετήσιο ποσοστό 9,4%.

Πρόκειται για το υψηλότερο ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού από τις αρχές του 1982, σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τις πιθανότητες για μία μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη, αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) τον επόμενο μήνα.

Μία δημοσκόπηση μεταξύ οικονομολόγων που πραγματοποίησε το Reuters επικεντρώθηκε σε ποσοστό πληθωρισμού 9,3% έναντι 9,1% τον Μάιο.

Η τελευταία αύξηση σημαίνει ότι η Βρετανία είχε το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού τον Ιούνιο, μεταξύ των υπολοίπων κρατών-μελών της ομάδας G7.

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ λέει ότι Ιρανοί πράκτορες στρατολόγησαν δεκάδες πολίτες του

Διεθνή / Το Ισραήλ λέει ότι Ιρανοί πράκτορες στρατολόγησαν δεκάδες πολίτες του

Ισραηλινοί πολίτες, δελεασμένοι μέσω Telegram, κατηγορούνται για συνεργασία με Ιρανούς πράκτορες σε σχέδια σαμποτάζ, εμπρησμούς και δολοφονίες – η νέα διάσταση της «σκιώδους» σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Wall Street Journal: Το ιστορικό Soho House πωλείται για 1,8 δισ. δολάρια 

Διεθνή / Wall Street Journal: Η Λέσχη Soho House πωλείται για 1,8 δισ. δολάρια 

Η παγκόσμια λέσχη των celebrities αποχωρεί από το Χρηματιστήριο και γίνεται ξανά private, καθώς επενδυτές με επικεφαλής μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες των ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποκτήσουν τον έλεγχο 
LIFO NEWSROOM
Τσαρλς Οπενχάιμερ: «Χρειαζόμαστε μια ειρηνική πυρηνική αναγέννηση»

Διεθνή / Τσαρλς Οπενχάιμερ: «Χρειαζόμαστε μια ειρηνική πυρηνική αναγέννηση»

Ογδόντα χρόνια μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας που κατασκεύασε ο παππούς του Ρόμπερτ, ο Τσαρλς Οπενχάιμερ μέσω ενός άρθρου του στο Time Magazine προσπαθεί να αναδείξει την άλλη πλευρα της πυρηνικής ενέργειας
LIFO NEWSROOM
O Τραμπ αποκλείει ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή προσάρτηση της Κριμαίας

Διεθνή / O Τραμπ αποκλείει ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή προσάρτηση της Κριμαίας

Ο Ζελένσκι μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο «αν το θέλει», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας όμως πως μια ειρηνευτική συμφωνία θα προϋπέθετε ότι «δεν θα υπάρξει ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»
LIFO NEWSROOM
Κι άλλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να φέρουν όπλα

Διεθνή / Κι άλλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να φέρουν όπλα

Περισσότεροι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να οπλιστούν, σε μια σημαντική αλλαγή μετά την εντολή του Τραμπ για «επιστροφή του ελέγχου» της πρωτεύουσας από εγκληματικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ιρλανδία: Η τεράστια έξαρση στη χρήση κοκαΐνης και η θεαματικότερη κατάσχεση φορτίου ναρκωτικών

Διεθνή / Ιρλανδία: Η τεράστια έξαρση στη χρήση κοκαΐνης και η θεαματικότερη κατάσχεση φορτίου ναρκωτικών

Η Ιρλανδία βιώνει έξαρση στη χρήση κοκαΐνης, με τις κατασχέσεις να φτάνουν σε ιστορικά επίπεδα - Η επιχείρηση MV Matthew αποκάλυψε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τη σύνδεση με διεθνή καρτέλ
LIFO NEWSROOM