Rosneft: Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο

Rosneft: Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο πρώην καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο Γερμανός επιχειρηματίας, Ματίας Βάρνιχ ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να παραμείνουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής ρωσικής εταιρείας πετρελαίου, Rosneft, ανακοινώνοντας την παραίτησή τους. 

«Κατανοούμε την απόφασή τους και τους ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Rosneft που γνωστοποίησε την εξέλιξη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποίησε χθες πως ο Σρέντερ θα έμπαινε σε μαύρη λίστα, στην περίπτωση που δεν παραιτείτο από το διοικητικό συμβούλιο της Rosneft, σε μία κίνηση που στόχο είχε παράλληλα να τον αποτρέψει από την ανάληψη υψηλού χαρτοφυλακίου στην Gazprom. 

Ο Σρέντερ, που διετέλεσε καγκελάριος από το 1998 έως το 2005, δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για τη διατήρηση τής εξαιρετικά επικερδούς υψηλής θέσης του στη Rosneft, την οποία ανέλαβε το 2017. 

Αυτήν την εβδομάδα η Γερμανία έβαλε «λουκέτο» στο γραφείο του πρώην καγκελαρίου το οποίο διατηρούσε με χρήματα των φορολογούμενων, εν μέσω έντονων αντιδράσεων για την εμπλοκή του στη βιομηχανία ρωσικής ενέργειας και την επανειλημμένη άρνησή του να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτηρίσει προσωπικό του φίλο. 

Οι παραιτήσεις Σρέντερ και Βάρνιχ πραγματοποιήθηκαν μετά την έξοδο άλλων πέντε ξένων αντιπροέδρων της κρατικής εταιρείας πετρελαίου, σύμφωνα με έξι πηγές που επικαλείται το Reuters. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM