Οι U2 έδωσαν συναυλία με Ουκρανούς στρατιώτες σε σταθμό μετρό του Κιέβου

Οι U2 έδωσαν συναυλία με Ουκρανούς στρατιώτες σε σταθμό μετρό του Κιέβου Facebook Twitter
Ο Bono των U2 με τον Ουκρανό τραγουδιστή Taras Topolya του συγκροτήματος Antytila, που αυτή τη στιγμή υπηρετεί στον ουκρανικό στρατό, στον σταθμό μετρό Khreshatyk του Κιέβου. Φωτ: EPA/OLEG PETRASYUK
0

Ο Bono με τον The Edge των U2 έδωσαν σήμερα συναυλία για την «ελευθερία», σε σταθμό μετρό στο Κίεβο, μαζί με Ουκρανούς στρατιώτες. 

Σε μια «επίδειξη αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό», ο frontman με τον κιθαρίστα του διάσημου συγκροτήματος ερμήνευσαν το «Stand By Me», μαζί με έναν Ουκρανό στρατιώτη αλλά και κλασικά τραγούδια, όπως τα «Sunday Bloody Sunday», «Desire» και «With or Without You».

Ο Bono αναφέρθηκε επίσης στις παλαιότερες συγκρούσεις στην πατρίδα του συγκροτήματος, την Ιρλανδία, και στα προβλήματα που η δική του πατρίδα είχε με έναν άλλο πιο ισχυρό γείτονα.

«Οι άνθρωποι στην Ουκρανία δεν αγωνίζεστε μόνο για τη δική σας ελευθερία, εσείς παλεύετε για όλους εμάς που αγαπάμε την ελευθερία», είπε. «Προσευχόμαστε να μπορέσετε κι εσείς σύντομα να χαρείτε ένα μέρος αυτής της ειρήνης», πρόσθεσε.

Η αιφνιδιαστική εμφάνιση του Bono έγινε ενώ στην ουκρανική πρωτεύουσα ηχούσαν σειρήνες και στις ανατολικές περιοχές της χώρας μαίνονταν οι μάχες.

«Απόψε, 8 Μαΐου, τα πυρά θα αντηχήσουν στον ουκρανικό ουρανό αλλά επιτέλους θα είστε ελεύθεροι. Μπορούν να πάρουν τη ζωή σας, αλλά ποτέ δεν πάρουν την υπερηφάνεια σας», είπε ο τραγουδιστής, εξηγώντας αργότερα μέσω Twitter πως προσκλήθηκε στην Ουκρανία από τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι.

Ανάμεσα στους περίπου 100 θεατές στον σταθμό Χρεστσάτικ βρέθηκαν και αρκετά μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Είναι ωραίο το συναίσθημα, αυτό είναι όλο», σχολίασε ένας εθελοντής στρατιώτης. «Αισθάνομαι παράξενα, σαν να ήμουν παιδί της πρώτης δημοτικού», σημείωσε ο 36χρονος καθηγητής πανεπιστημίου Αλέσια Μπεσμερτνά.

Δείτε το βίντεο:

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Διεθνή / Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Περίπου 8 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για την εικονική απασχόληση της συζύγου του που οδήγησαν στην καταδίκη του για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος - Το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει
LIFO NEWSROOM