Κατακραυγή στη Σαγκάη μετά από φρικτό λάθος με τρόφιμο γηροκομείου – Κηρύχθηκε νεκρός ενώ ζούσε

Κατακραυγή στη Σαγκάη μετά από φρικτό λάθος με τρόφιμο γηροκομείου – Κηρύχθηκε νεκρός ενώ ζούσε Facebook Twitter
0

Έρευνα έχουν διατάξει οι Αρχές στη Σαγκάη της Κίνας αφότου τρόφιμος σε οίκο ευγηρίας θεωρήθηκε, λανθασμένα, νεκρός και τοποθετήθηκε σε σάκο πτωμάτων για να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Καθώς, όμως, ολοκληρώνονταν τα διαδικαστικά διαπιστώθηκε πως ήταν ακόμα ζωντανός. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής και περαστικοί τράβηξαν βίντεο με τα τεκταινόμενα. Τα πλάνα, φυσικά, έγιναν viral και οδήγησαν σε κατακραυγή στην πόλη, που δοκιμάζεται από τα αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού

Στο βίντεο αποτυπώνονται εργαζόμενοι με ειδικές στολές προστασίας να τραβούν τον σάκο, πριν τον ανοίξουν και αντιληφθούν πως το άτομο είναι ακόμα ζωντανό. 

«Είναι ζωντανός. Το είδες; Είναι ζωντανός» λέει ο ένας. «Μην τον ξανασκεπάσεις» ακούγεται να λέει ένας δεύτερος. 

Έρευνα

Η Εποπτική Επιτροπή της Σαγκάης και η Κεντρική Επιτροπή για την Επιθεώρηση Πειθαρχίας δήλωσαν ότι πέντε υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του οίκου και ένας γιατρός, είχαν παυθεί από τα καθήκοντά τους και εξετάζονται από τις Αρχές. Τοπικός κομματικός αξιωματούχος δέχθηκε επίπληξη.

Το γηροκομείο έχει απολογηθεί, επισήμως, ενώ οι υπάλληλοι που παρατήρησαν πως ο τρόφιμος δεν ήταν νεκρός έλαβαν συγχαρητήρια και ανταμοιβή 5.000 γιουάν - 720 ευρώ - ο καθένας. 

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Τι θα γινόταν εάν το περιστατικό δεν είχε καταγραφεί από πολίτες στη Σαγκάη» διερωτήθηκε ένας πολίτης. «Ποιος θα στείλει τους γονείς τους σε οίκο φροντίδας ηλικιωμένων τώρα; Και ποιος θα τολμήσει να ζήσει σε έναν οίκο και να είναι ήρεμος;»

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM