ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η Ελλάδα πραγματοποιεί προκλητικές πτήσεις και κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η Ελλάδα πραγματοποιεί προκλητικές πτήσεις και κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο Facebook Twitter
0

Απάντηση στα διαβήματα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο έδωσε με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζονται «αναληθείς» οι δηλώσεις της Ελλάδας για τα γεγονότα, ενώ γίνεται σύσταση προς τη χώρα μας να σταματήσει τις προκλητικές πτήσεις. 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, ήταν τα ελληνικά μαχητικά που πραγματοποίησαν προκλητικές πτήσεις κοντά στις τουρκικές ακτές μεταξύ 26 και 28 Απριλίου. 

«Οι δηλώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τα γεγονότα μεταξύ των δυνάμεων της πολεμικής αεροπορίας των δύο χωρών στο Αιγαίο στις 27 Απριλίου 2022 δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. 

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προκλητικές πτήσεις κοντά στις ακτές της χώρας μας μεταξύ 26-28 Απριλίου 2022 παραβιάζοντας πολλές φορές τον εναέριο χώρο της χώρας μας στις περιοχές Ντιντίμ, Ντάτσα και Νταλαμάν. Η Πολεμική μας Αεροπορία απάντησε σε αυτές τις προκλητικές πτήσεις και παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής. Ενώ η Ελλάδα είναι η πλευρά που ξεκίνησε και κλιμάκωσε την ένταση, το να κατηγορεί τη χώρα μας με αβάσιμους ισχυρισμούς δεν συνάδει με την πρόσφατη συμφωνία για θετική ατζέντα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών» προσθέτει η ανακοίνωση. 


«Αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να βάλει τέλος στις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της και να υποστηρίξει ειλικρινά τη διαδικασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησε τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά» συνεχίζει η ανακοίνωση που καταλήγει στο ότι δεν υπάρχει αλλαγή στάσης της Τουρκίας ως προς την επίλυση των θεμάτων του Αιγαίου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM