Πέθανε κατά την προπόνηση η 17χρονη ιστιοπλόος Eya Guezguez- Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020

Πέθανε στα 17 της η Ολυμπιονίκης Eya Guezguez- Σε ατύχημα στην προπόνηση Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Πέθανε στα 17 της χρόνια η Τυνήσια ιστιοπλόος Eya Guezguez κατά τη διάρκεια προπόνησης, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Guezguez, η οποία εκπροσώπησε την Τυνησία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020, έπλεε με τη δίδυμη αδερφή της, τη Sarra, όταν το σκάφος τους ανατράπηκε λόγω ισχυρών ανέμων.

Η Eya πέθανε στο ατύχημα, ενώ η Sarra, η οποία αγωνίστηκε μαζί της στο Τόκιο στην κατηγορία 49er FX, επέζησε.

«Είμαι συγκλονισμένος από την είδηση ​​του θανάτου της Eya Guezguez», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. «Ήταν ένα εμπνευσμένο ταλέντο και πρότυπο για τη γενιά των αθλητών της.

»Η συμμετοχή της Eya Guezguez στο Τόκιο 2020 μαζί με τη δίδυμη αδερφή της Sarra θα συνεχίσει να κινητοποιεί τα κορίτσια παντού. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της, τους φίλους και την Ολυμπιακή κοινότητα στην Τυνησία» πρόσθεσε.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Τυνησίας ανέφερε την είδηση ​​στη σελίδα της στο Facebook, με τον πρόεδρο της επιτροπής, Mehrez Boussayan, να λέει στο τοπικό ραδιόφωνο ότι το ατύχημα συνέβη στα ανοιχτά της πρωτεύουσας της Τύνιδας.

«Είθε ο Αλλάχ να ελεήσει την εκλιπούσα, να της δώσει την αιώνια ανάπαυση στον παράδεισο και να δώσει στην οικογένεια, τους συγγενείς της και σε ολόκληρη την αθλητική οικογένεια υπομονή και παρηγοριά», καταλήγει η ανακοίνωση της επιτροπής.

Με πληροφoρίες του GUardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM
Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM