Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπλοκή στον επαναπατρισμό του Έλληνα πρόξενου - Άλλαξε διαδρομή το κονβόι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπλοκή στον επαναπατρισμό του Έλληνα πρόξενου - Άλλαξε διαδρομή το κονβόι Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Σε αλλαγή δρομολογίου λόγω των διαρκών βομβαρδισμών φέρεται να εξαναγκάστηκε το κονβόι που, μεταξύ άλλων, μεταφέρει τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, λόγω του βομβαρδισμού της Ζαπορίτσια από ρωσικές δυνάμεις, το κομβόι που μεταφέρει τον Έλληνα διπλωμάτη, δεν θα περάσει από εκεί, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί διαφορετική διαδρομή και να υπάρξει καθυστέρηση. 


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αυτοκινητοπομπή με τον ίδιο και τους διπλωμάτες του ΟΑΣΕ θα κατευθυνθούν μεν δυτικά, αλλά από άλλη κατεύθυνση. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τη Βουλή για το γεγονός αυτό και ευχαρίστησε τα κόμματα για το ενδιαφέρον του σχετικά με την κατάσταση του Έλληνα διπλωμάτη. Ο κ. Δένδιας εκτίμησε πως μέχρι αύριο ο πρόξενος θα έχει περάσει τα σύνορα.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο ΟΡΕΝ ο Μανώλης Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μια σχεδόν ισοπεδωμένη, από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, Μαριούπολη, και για τεράστια ανθρωπιστική κρίση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM