Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπλοκή στον επαναπατρισμό του Έλληνα πρόξενου - Άλλαξε διαδρομή το κονβόι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπλοκή στον επαναπατρισμό του Έλληνα πρόξενου - Άλλαξε διαδρομή το κονβόι Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Σε αλλαγή δρομολογίου λόγω των διαρκών βομβαρδισμών φέρεται να εξαναγκάστηκε το κονβόι που, μεταξύ άλλων, μεταφέρει τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, λόγω του βομβαρδισμού της Ζαπορίτσια από ρωσικές δυνάμεις, το κομβόι που μεταφέρει τον Έλληνα διπλωμάτη, δεν θα περάσει από εκεί, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί διαφορετική διαδρομή και να υπάρξει καθυστέρηση. 


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αυτοκινητοπομπή με τον ίδιο και τους διπλωμάτες του ΟΑΣΕ θα κατευθυνθούν μεν δυτικά, αλλά από άλλη κατεύθυνση. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τη Βουλή για το γεγονός αυτό και ευχαρίστησε τα κόμματα για το ενδιαφέρον του σχετικά με την κατάσταση του Έλληνα διπλωμάτη. Ο κ. Δένδιας εκτίμησε πως μέχρι αύριο ο πρόξενος θα έχει περάσει τα σύνορα.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο ΟΡΕΝ ο Μανώλης Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μια σχεδόν ισοπεδωμένη, από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, Μαριούπολη, και για τεράστια ανθρωπιστική κρίση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM