«Κλείδωσε» το γεύμα Μητσοτάκη- Ερντογάν: Την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη

«Κλείδωσε» το γεύμα Μητσοτάκη- Ερντογάν: Την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γευματίσει την ερχόμενη Κυριακή με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.  

Στις 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι και θα συναντηθεί με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια, θα έχει γεύμα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, κατόπιν προσκλήσεώς του, ανακοίνωσε ο κ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια του briefing, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν χθες τουρκικά ΜΜΕ. 

«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι πάντοτε ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, πόσο μάλλον υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επ’ ευκαιρία της μετάβασής του στην Κωνσταντινούπολη, ο πρωθυπουργός προσκλήθηκε σε γεύμα από τον πρόεδρο Ερντογάν, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε», δήλωσε ο κ. Οικονόμου. 

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι δύο χώρες- παρά τις διαφορές τους- αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από ζητήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν «στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να προσθέσουμε κι άλλα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συνάντηση με θετική διάθεση, επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στη ρητορική, χωρίς ψευδαισθήσεις και φυσικά χωρίς διαφοροποιήσεις από τις σταθερές και καθαρά διατυπωμένες θέσεις της Ελλάδας, που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο επικείμενο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ SOCIAL MEDIA ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Πολιτική /  «Φαντάζομαι ότι αυτό δεν θα πάρει πολλά likes»: Βίντεο Μητσοτάκη για τον ηλικιακό «κόφτη» στα social media

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το όριο ηλικίας των 15 ετών για την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα – Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2027 και πώς θα γίνεται ο έλεγχος της ηλικίας
THE LIFO TEAM
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Πρόσκληση σε διάλογο, χωρίς ρητή καταδίκη ή αποδοχή της επικύρωσης

Πολιτική / Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Πρόσκληση σε διάλογο, χωρίς ρητή καταδίκη ή αποδοχή της επικύρωσης

Η Ουάσινγκτον καλεί σε καλόπιστες διαπραγματεύσεις για τις θαλάσσιες διαφορές και συνδέει τη διευθέτησή τους με επενδύσεις και έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο
THE LIFO TEAM
ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Πολιτική / Συγγνώμη Λαζαρίδη σε Γιαννακοπούλου: Ξέφυγα, γνωρίζει ότι τη σέβομαι και την τιμώ

«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» απάντησε η Νάντια Γιαννακοπούλου, σε ανάρτησή της, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην οικογένειά της
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Πολιτική / Αντίδραση ΕΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Άκυρο και ανίσχυρο, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα

Η ΕΕ εξέφρασε τη «βαθιά της θλίψη» για την επικύρωση του μνημονίου από το Κοινοβούλιο της Λιβύης - Επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών με Κύπρο και Αίγυπτο
THE LIFO TEAM