«Ερωτευμένος Μότσαρτ»: Μια συναυλία για τη γιορτή των ερωτευμένων στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού

Ερωτευμένος Μότσαρτ Facebook Twitter
0

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 τρεις εξαίρετοι λυρικοί καλλιτέχνες, οι Κάτια Πάσχου, σοπράνο, Αντώνης Κορωναίος τενόρος, π. Ζαφείριος Κουτελιέρης βαρύτονος και Μανώλης Παπασηφάκις, πιανίστας ενώνουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους για την γιορτή των ερωτευμένων σε μια μοναδική συναυλία μεταφέροντας το εκλεκτό κοινό από την εμβληματική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού στο μαγικό κόσμο του Μότσαρτ, μέσα από τα πιο δημοφιλή αποσπάσματα των έργων του: «Έτσι κάνουν Όλες» «Γάμοι του Φίγκαρο» «Ντον Τζοβάνι» «Μαγικός Αυλός». Η βραδιά θα κλείσει με υπέροχες μουσικές εκπλήξεις.

Οι καλλιτέχνες:

Η σοπράνο Κάτια Πάσχου, που ξεχώρισε από τα πρώτα της βήματα, μαθήτρια ακόμα, στο ρόλο της Σταχτοπούτα στην ομώνυμη όπερα του Rossini σε παραγωγή της παιδικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ύστερα από το ντεμπούτο της  στο Carnegie Hall το 2008 έχει δραστηριοποιηθεί εντός και εκτός Ελλάδος με ρεσιτάλ, σε ρόλους του ρεπερτορίου της (Susanna, Adina, Musetta, Traviata, Micëela κ.α.), και με σημαντικές συνεργασίες όπως ΕΛΣ, KOA, ΕΡΤ, Ίδρυμα Θεοχαράκη κ.α. Σπούδασε ως Υπότροφος Ιδρύματος Ωνάση στο Mannes College of Music, Θεατρολογία Φιλοσοφικής Αθηνών. Παράλληλα, με όραμα τη διεύρυνση του κοινού της όπερας έχει δημιουργήσει παραστάσεις κλασικής μουσικής, όπως «Τρεις Σοπράνο στο Τσάι μου», εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ιδρύμα Θεοχαράκη, όπως «Συμμετοχική Όπερα», «The Katia Paschou Project», ενώ το 2018 παρουσίασε στην Οικία Κατακουζηνού το έργο των των Μωραΐτη – Παπαγεωργίου «Το Τραγούδι της Λητώς». Από το 2015 μελετά με το μεγάλο βαθύφωνο και μέντορα Δημήτρη Καβράκο. Από το 2020 διδάσκει φωνητική στο Ωδείο Kodály.

Ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος γεννημένος στη Νέα Υόρκη, με μουσικές του σπουδές στο πιάνο από την  ηλικία των οκτώ ετών και με την πρώτη του συμμετοχή με την παιδική χορωδία του Άξιον έστι στο Λυκαβηττό με τον Μάνο Κατράκη και τον Μπιθικώτση μόλις 9 ετών, από τα πρώτα του επαγγελματικά κι έχοντας βραβευτεί στο Λονδίνο ως νικητής του European Union Opera και με πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Τζουζέπε ντι Στέφανο στο Τράπανι (Ιταλία), διακρίνεται ως κορυφαίος ροσσινιάνος τενόρος διεθνώς και από εκεί και ύστερα εμφανίζεται σε όλους τους σημαντικούς ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου του τενόρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, από το 1992 εμφανίζεται ως σολίστ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, και από το 2004 που επαναπατρίζεται, καλείται ως κύριος πρωταγωνιστής του ανσάμπλ, σε έργα κλασικά αλλά και σύγχρονα. Με βάση την Αθήνα εμφανίζεται με όλες τις μεγάλες ορχήστρες της χώρας, ενώ ένα μεγάλο μέρος της δράσης του αφιερώνει στην εξοικείωση του κοινού με την όπερα συμμετέχοντας σε παραγωγές που αναδεικνύουν τη σύνδεση του μπελ κάντο με την Επτανησιακή Σχολή και τις ελληνικές μας ρίζες. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, μαέστρους και λυρικούς καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδος και ορμώμενος από τη μεστή δράση του στο κλασικό ρεπερτόριο με βλέμμα στο μέλλον βρίσκεται στο πλευρό νέων καλλιτεχνών διδάσκοντας  τεχνική τραγουδιού κι ερμηνεία σε ωδεία όπως Ωδείο Αθηνών, Ωδείο Φαέθων, Ωδείο Βυζαντινό, Ωδείο Σύγχρονη Άποψη, και στο νεοσύστατο στούντιο Όπερας του Ωδείου Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Ο π. Ζαφείριος Κουτελιέρης γεννήθηκε στο Περιστέρι της Αττικής το έτος 1978, όπου περάτωσε και τις εγκύκλιες σπουδές του. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και μεταπτυχιακός φοιτητής της ίδιας σχολής. Σπούδασε κλασική μουσική στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου, Π. Φαλήρου και Αθηνών λαμβάνοντας πτυχία ανώτερων Θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας και Αντίστιξη με άριστα ) με τον Δημήτρη Κούκο και Δίπλωμα Μονωδίας (Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο) με το Σταμάτη Μπερή. Παράλληλα μελέτησε βυζαντινή μουσική, κλασικό πιάνο και κλασική κιθάρα. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα και σεμινάρια υποκριτικής και χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μελετάει την τεχνική του τραγουδιού με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο και τη Χριστίνα Γιαννακοπούλου. Ολοκληρώνοντας τις μουσικές σπουδές του εργάστηκε ως κλασικός τραγουδιστής συνεργαζόμενος ως πρωταγωνιστής με την Ε.Λ.Σ., το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα Μουσικά Σύνολα της Ε.Ρ.Τ, την ορχήστρα των Χρωμάτων, την συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων κ.α. Εμφανίστηκε επίσης ως πρωταγωνιστής στο θέατρο Μπάντμιντον, Ακροπόλ, Ροές, Χυτήριο κ.α. Συνέπραξε με το Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων και Σύρου, την συμφωνική ορχήστρα της Βράντζας της Βουλγαρίας, την όπερα του Γκρατς της Αυστρίας και εμφανίστηκε επίσης σε πολυάριθμα κονσέρτα στην Ελλάδα και την Κεντρική Ευρώπη. Το 2016 χειροτονήθηκε διάκονος και εν συνεχεία πρεσβύτερος  από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ.κ. Αρσένιο. Το 2019  τέλος εγκαταστάθηκε ως εφημέριος στην ιερατική περιφέρεια της Πετρούπολης από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.

Ο πιανίστας Μανώλης Παπασηφάκις έχει διακριθεί διεθνώς ως σολίστας, δάσκαλος, συνοδός τραγουδιστών, και  συνεργάτης σε σχήματα μουσικής δωματίου.  Γεννήθηκε στην Αθήνα, ωστόσο η μουσική του παιδεία ξεκίνησε στις ΗΠΑ , κοντά στην Φιλαδέλφια της Πενσυλβάνια όπου είχε μεταφερθεί η οικογένειά του και όπου πέρασε τα πρώτα του σχολικά χρόνια – πρώτος του δάσκαλος ο διακεκριμένος μουσικοπαιδαγωγός Elijah Yardumian.  Αργότερα, με την επιστροφή της οικογένειας του στην Ελλάδα, σπούδασε και στο Ωδείο Αθηνών (τάξη πιάνου Αλίκης Βατικιώτη) και επέστρεψε στις ΗΠΑ για να τελειώσει ανώτατες σπουδές στο Oberlin College Conservatory of Music.  Με το πέρας των φοιτητικών σπουδών του εγκαταστάθηκε στην Ν. Υόρκη, διδάσκοντας πιάνο στο Brooklyn School of Music, ταυτόχρονα αρχικά συνοδεύοντας τάξεις τραγουδιού στην Juilliard School of Music και στο Mannes College of Music και στη συνέχεια αναπτύσσοντας πλούσια δράση στον τομέα της συνοδείας και προετοιμασίας τραγουδιστών και στην προετοιμασία οπερατικών παραγωγών  παράλληλα με συναυλιακές εμφανίσεις ως σολίστ και στη μουσική δωματίου. Το 1989 υπήρξε φιναλίστας στον Διεθνή Διαγωνισμό Σοπέν της Ν. Υόρκης.  Από τις αρχές της δεκατίας 1990 εγκαθίσταται πλέον μόνιμα στην Ελλάδα, όπου συνεργάζεται τακτικά με πολλά από τα κύρια μουσικά ιδρύματα της χώρας , με διακεκριμένους καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, τόσο στον τομέα της  μουσικής εκπαίδευσης όσο και σαν συντελεστής/εκτελεστής πιανίστας στον συναυλιακό χώρο. 

Πληροφορίες:

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 Ώρα 20.30  

Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα 10561

210 3221917-3225310 www.lsparnas.gr

Προπώληση εισιτηρίων:

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου

Τηλεφωνικά: 210 72 34 567

Online: http://www.ticketservices.gr

E-mail: [email protected]

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ