ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Live η επιχείρηση διάσωσης του 5χρονου Ραγιάν στο Μαρόκο που έπεσε σε πηγάδι 32 μέτρων

Live επιχείρηση της διάσωσης του 5χρονου Ραγιάν στο Μαρόκο Facebook Twitter
0

Μια ανάσα από τη διάσωση του 5χρονου Ραγιάν, που έπεσε σε πηγάδι 32 μέτρων βρίσκονται οι διασώστες στο Μαρόκο.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times η κατάσταση του μικρού παραμένει ασαφής. Ωστόσο, οι διασώστες δήλωσαν ότι εξακολουθούσαν να έχουν μεγάλες ελπίδες να το βγάλουν ζωντανό.

Από νωρίς το απόγευμα, Μαροκινοί διασώστες  έχουν μπει στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα όπου βρίσκεται ο 5χρονος. Οι διασώστες συνοδεύονται από ιατρική ομάδα, αλλά δεν είναι γνωστό πότε θα ξαναβγούν.

Οι ειδικοί εργαζόταν μέρα και νύχτα για να δημιουργήσουν μία σήραγγα μέχρι το αγόρι. Φοβούνται ωστόσο ότι είτε το πηγάδι είτε κάποιο παράλληλο φρεάτιο ενδέχεται να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή, και γι' αυτό προχωρούν με εξαιρετική προσοχή.

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε την κατάστασή του, αλλά έχουμε πολύ μεγάλες ελπίδες», είπε ο Abdelhadi Temrani, ένας από τους διασώστες, σημειώνοντας ότι η ομάδα παρείχε οξυγόνο όλο το εικοσιτετράωρο στον 5χρονο, τον οποίο παρακολουθούν με κάμερα.

«Υπάρχει ένα ασθενοφόρο και ένα ελικόπτερο που περιμένει εδώ για να βοηθήσει την κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως η κάμερα έδειξε ότι το αγόρι είναι ξαπλωμένο στο πλάι, κάτι που καθιστά δύσκολο για κάποιον να διακρίνει την ακριβή κατάστασή του».

Στο σημείο βρίσκεται και ισχυρή αστυνομική δύναμη, για να ανοίξει τον δρόμο από τους εκατοντάδες που βρίσκονται εκεί και παρακολουθούν.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM