Κάστρο στη Σικελία από τον «Νονό» πωλείται για 6 εκατομμύρια ευρώ

Κάστρο στη Σικελία από τον «Νονό» πωλείται για 6 εκατομμύρια ευρώ Facebook Twitter
sothebysrealty
0

Μια δόση από την αύρα της ταινίας «The Godfather» (Ο Νονός), θα πάρει όποιος αγοράσει πολυτελές κάστρο στην Σικελία, το οποίο πωλείται προς 6 εκατομμύρια ευρώ.

Το κάστρο παρουσιάζεται στο τρίτο μέρος της σειράς ταινιών. Η οικία της οικογένειας Πενίσι της Φλοριστέλα διαθέτει 22 υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια, μια κάβα, ένα καλλιτεχνικό στούντιο, μια βιβλιοθήκη, ένα ιδιωτικό παρεκκλήσι και πάρκο έκτασης οκτώ στρεμμάτων.

Η νεογοτθική βίλα τριών ορόφων χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν ο Μπάρον Πενίσι ανέθεσε στον αρχιτέκτονα από το Παλέρμο, Τζουσέπε Πατρίκολο να δημιουργήσει στέγη για τη συλλογή του αποτελούμενη από νομίσματα και έργα τέχνης στην πόλη Ατσιρεάλε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Sotheby's International Realty, στην Ιταλία, οι τοιχογραφίες που ζωγράφισε στο παρεκκλήσι ο Σικελός καλλιτέχνης Τζουσέπε Σούτι το 1905 θα παραμείνουν. Ομοίως, η μαρμάρινη προτομή του Πενίσι που είναι τοποθετημένη στο τέλος λεωφόρου με φοίνικες που οδηγεί στο κτιριακό σύμπλεγμα των 4.000 τ.μ., έργο του Ιταλού γλύπτη, Τζουσέπε Πρίντσι είναι «αναπόσπαστο μέρος του κάστρου» και θα συμπεριληφθεί στην πώληση.

Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής νομισμάτων που αριθμεί περισσότερα από 1.600 χρυσά και ασημένια ελληνοσικελικά νομίσματα, αγοράστηκε από την Περιφέρεια της Σικελίας το 1987 και φυλάσσεται τώρα στο Μουσείο Paolo Orsi στις Συρακούσες.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται αρκετά έργα ζωγραφικής του εγγονού του βαρόνου και μεταπολεμικού καλλιτέχνη, Πολ Πενίσι, καθώς και πολλά διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία δεν πωλούνται, καθώς παραμένουν στη συλλογή της οικογένειας.

Το ακίνητο 140 ετών διασώθηκε ως εκ θαύματος από τον καταστροφικό σεισμό του 1908 που συγκλόνισε τη νότια Ιταλία και κατέστρεψε τη Μεσίνα της Σικελίας. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο βρετανικός στρατός βομβάρδισε την Ατσιρεάλε τη μικρή παραλιακή πόλη στην οποία βρίσκεται το κάστρο, αλλά για άλλη μια φορά, το κτίριο δεν υπέστη ζημιές. Η γραφική πόλη φιλοξενεί πολλά ιστορικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένης της παλαιότερης Ακαδημίας Τέχνης στη Σικελία και έχει θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM