Το ανοιχτό μικρόφωνο «πρόδωσε» τον δρ. Φάουτσι- Αποκάλεσε «βλάκα» γερουσιαστή που τον ρώτησε για τον μισθό του

Το ανοιχτό μικρόφωνο «πρόδωσε[ τον δρ. Άντονι Φάουτσι- Αποκάλεσε «βλάκα» γερουσιαστή σε συνεδρίαση Facebook Twitter
EPA
0

Άβολη στιγμή για τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φάουτσι ο οποίος ακούγεται από το μικρόφωνο, που παρέμεινε εν αγνοία του ανοιχτό, να αποκαλεί «βλάκα» συνομιλητή του, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Το περιστατικό που εξέθεσε τον κατά τ' άλλα συμπαθή επιδημιολόγο των ΗΠΑ, συνέβη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης σχετικά με την αντίδραση της κυβέρνησης στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου ακούγεται να αποκαλεί «βλάκα] τον γερουσιαστή Ρότζερ Μάρσαλ, όταν εκείνος τον ρώτησε για τα οικονομικά του.

Ο Μάρσαλ είπε ότι σύμφωνα με το Forbes, ο Φάουτσι είχε ετήσιο μισθό 434.000 δολ. το 2020. Όταν τον ρώτησε αν θα δημοσιοποιούσε τα οικονομικά του, ο γνωστός επιδημιολόγος του απάντησε ότι όλα αυτά ήταν ήδη διαθέσιμα στο κοινό.

Ο Φάουτσι διερωτήθηκε γιατί του έκανε αυτή την ερώτηση, επιμένοντας ότι επί 37 χρόνια περίπου όποιος θέλει μπορεί να δει τα οικονομικά στοιχεία και το πόσος είναι ο μισθός του. «Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ζητήσεις» απάντησε.


Ο Μάρσαλ ρώτησε τον Φαούτσι εάν «είναι πρόθυμος να υποβάλει στο Κογκρέσο οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνουν τις προηγούμενες και τις τρέχουσες επενδύσεις του».

Σύμφωνα με τον Νόμο για την Ελευθερία της Πληροφόρησης, τα ονόματα, οι τίτλοι και οι μισθοί όλων των πολιτικών κρατικών υπαλλήλων θεωρούνται δημόσιες πληροφορίες.

Ο Φάουτσι, ο οποίος είναι διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, διαβεβαίωσε τον Μάρσαλ ότι τα οικονομικά του αρχεία ήταν ήδη διαθέσιμα στο κοινό. Ο νόμος περί ηθικής της κυβέρνησης απαιτεί επίσης δημοσιοποίηση οικονομικών από ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ.

«Είσαι τόσο παραπληροφορημένος, είναι απίστευτο», είπε ο Φάουτσι στον Μάρσαλ. «Είναι εκπληκτικό το πόσο λανθασμένες πληροφορίες έχεις» επέμεινε ο Φάουτσι.

Όταν τελικά έληξε η συζήτηση, το μικρόφωνο του Φάουτσι παρέμεινε ανοιχτό. Τότε ο επιδημιολόγος ακούγεται να λέει «τι βλάκας. Χριστέ μου».

Υπενθυμίζεται δε ότι το 2020, ο Φάουτσι ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους κρατικούς υπαλλήλους με ετήσιο μισθό 434.312 δολ., σύμφωνα με το FederalPay.org, ένα μη κυβερνητικό site.

Με πληροφορίες του CBSNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM