Pfizer και BioNTech θα αναπτύξουν εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα

Pfizer και BioNTech θα αναπτύξουν εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα Facebook Twitter
0

Pfizer και BioNTech θα αναπτύξουν ένα εμβόλιο mRNA για ιογενή λοίμωξη έρπητα ζωστήρα, συνεργαζόμενες για τρίτη φορά μετά την επιτυχία του εμβολίου τους κατά της Covid-19 που βασίζεται στην ίδια τεχνολογία.

Η Pfizer, Η Pfizer, η οποία πραγματοποιεί επένδυση αξίας 150 εκατ. δολαρίων για την συμφωνία, συνεργάστηκε με την BioNTech το 2018 για ένα εμβόλιο κατά της γρίπης και ξανά το 2020 για το εμβόλιο Covid-19 που έχει χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως και έχει αποφέρει δισεκατομμύρια σε πωλήσεις στις δυο εταιρείες.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι αναμένουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του έρπητα ζωστήρα, το οποίο θα συνδυάζει την τεχνολογία αντιγόνου της Pfizer και την τεχνολογία Messenger RNA της BioNTech, το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Τα εμβόλια MRNA βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να παράγει μια πρωτεΐνη που είναι μέρος του παθογόνου, προκαλώντας ανοσολογική απόκριση. Η BioNTech αναπτύσσει επίσης ένα εμβόλιο κατά της ελονοσίας με βάση την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Σε περίπτωση επιτυχίας, το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα θα ανταγωνιστεί το εμβόλιο δύο δόσεων Shingrix της GlaxoSmithKline, το οποίο εγκρίθηκε από την αμερικανική FDA το 2017. Το εμβόλιο απέφερε έσοδα περίπου 2 δισ. λιρών το 2020.

Εκτιμάται ότι 1 εκατομμύριο περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα καταγράφονται ετησίως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Η εκπρόσωπος της BioNTech, Jasmina Alatovic, δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη μεγάλη ιατρική ανάγκη» για εμβόλιο κατά της συγκεκριμένης μόλυνσης.

Ο έρπητας ζωστήρας συνήθως εμφανίζεται σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που είχαν ανεμοβλογιά ή τον ιό της ανεμοβλογιάς-ζωστήρα, όταν ήταν νεότεροι. Το χαρακτηριστικό του είναι ένα επώδυνο εξάνθημα που υποχωρεί μέσα σε ένα μήνα στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε νευρικό πόνο που μπορεί να παραμείνει περισσότερο.

Pfizer και BioNTech δήλωσαν ότι θα μοιραστούν το κόστος παρασκευής και τα μικτά κέρδη από τις μελλοντικές πωλήσεις του εμβολίου κατά του έρπητα ζωστήρα.

Η Pfizer θα καταβάλει στην BioNTech προκαταβολή 225 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής σε μετρητά ύψους 75 εκατ. δολαρίων.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM
Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Διεθνή / Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Το περισσότερο νερό αντλείται από πηγάδια με υφάλμυρο νερό που έχει μολυνθεί περαιτέρω από λύματα και χημικά που στάζουν από τα ερείπια, εξαπλώνοντας τη διάρροια και την ηπατίτιδα.
LIFO NEWSROOM
Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Διεθνή / Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο γιος του ήταν «φανατικός» οπαδός του συγκροτήματος και πως ολόκληρη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από τον θάνατό του
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Διεθνή / Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Μεταξύ των συστάσεων της Ελλάδας ήταν «να αντιμετωπιστεί η διάκριση και η βία κατά των γυναικών και των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ και τη διασφάλιση της προστασίας των μειονοτήτων»
LIFO NEWSROOM