Ο Spider-Man Τομ Χόλαντ «απαντά» στον Σκορσέζε: Οι ταινίες υπερηρώων είναι πραγματική τέχνη

Η απάντηση του Spider-Man στον Σκορσέζε: Οι ταινίες υπερηρώων είναι «πραγματική τέχνη» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Τη δική του απάντηση στον σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε, σύμφωνα με τον οποίο δεν θεωρεί κινηματογράφο τις ταινίες υπερηρώων, δίνει ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Spider-Man: No Way Home», Τομ Χόλαντ.

«Μπορείτε να ρωτήσετε τον Σκορσέζε "Θα θέλατε να κάνετε μια ταινία της Marvel;", αλλά δεν ξέρει πώς είναι επειδή δεν έχει κάνει ποτέ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός.

«Έχω κάνει ταινίες της Marvel και έχω κάνει επίσης ταινίες που συζητήθηκαν από τον κόσμο των Όσκαρ, και η μόνη διαφορά, πραγματικά, είναι ότι το ένα είναι πολύ πιο ακριβό από το άλλο», συνέχισε. «Αλλά ο τρόπος που αναλύω τον χαρακτήρα, ο τρόπος με τον οποίο ο σκηνοθέτης χαράζει την πορεία της ιστορίας και των χαρακτήρων – είναι όλα τα ίδια, απλά γίνονται σε διαφορετική κλίμακα. Έτσι πιστεύω ότι είναι πραγματική τέχνη».

«Όταν κάνεις αυτές τις ταινίες, ξέρεις ότι καλές ή κακές, εκατομμύρια άνθρωποι θα τις δουν, ενώ όταν κάνεις μια μικρή indie ταινία, αν δεν είναι πολύ καλή κανείς δεν θα τη δει, οπότε είναι διαφορετικά τα επίπεδα πίεσης» είπε ο Χόλαντ.

«Θέλω να πω, μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ή την Σκάρλετ Τζοχάνσον -ανθρώπους που έχουν κάνει ταινίες "άξιες για Όσκαρ" και έχουν επίσης κάνει ταινίες υπερηρώων- και θα σας πουν ότι είναι ίδιες, απλά σε διαφορετική κλίμακα».

Το 2019, ο Σκορσέζε σε συνέντευξή του στο Empire είχε πει ότι οι ταινίες υπερηρώων όσο καλοφτιαγμένες κι αν είναι και όσο και αν οι ηθοποιοί είναι καλοί, είναι όπως τα θεματικά πάρκα.

«Δεν είναι ο κινηματογράφος των ανθρώπων που προσπαθούν να μεταδώσουν συναισθηματικές, ψυχολογικές εμπειρίες σε έναν άλλο άνθρωπο» είχε δηλώσει. Έναν μήνα αργότερα σε άρθρο του στους New York Times εξήγησε ότι με τη δήλωσή του αυτή δεν ήθελε να προσβάλει τους ανθρώπους που εργάζονται στις ταινίες υπερηρώων, αλλά ότι εξέφρασε το προσωπικό του γούστο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM