ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτος θάνατος από την παραλλαγή στη Βρετανία

Μετάλλαξη Όμιρκον: Πρώτος θάνατος από την παραλλαγή στη Βρετανία Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Τουλάχιστον ένας ασθενής με Covid σε νοσοκομείο στη Βρετανία έχει επιβεβαιωθεί ότι πέθανε αφού προσβλήθηκε από τη μετάλλαξη Όμικρον, ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον.

«Δυστυχώς ναι, η Όμικρον παράγει νοσηλείες και δυστυχώς τουλάχιστον ένας ασθενής έχει επιβεβαιωθεί πως πέθανε από την Όμικρον» είπε χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο στο δυτικό Λονδίνο.

«Επομένως νομίζω ότι η ιδέα πως με κάποιον τρόπο πρόκειται για ηπιότερη εκδοχή αυτού του ιού, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να παραμερίσουμε και απλά να αναγνωρίσουμε τον μεγάλο ρυθμό με τον οποίο επιταχύνεται (η διασπορά) μεταξύ του πληθυσμού. Άρα το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε όλοι τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου», συμπλήρωσε ο Μπόρις Τζόνσον, σε μία προσπάθεια να προωθήσει την εκστρατεία χορήγησης της τρίτης δόσης. 

Σημειώνεται ότι έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα σχηματίζονται τεράστιες ουρές, με την αναμονή να φθάνει τις δύο ώρες, ενώ παράλληλα, η πλατφόρμα για τα ραντεβού του Εθνικού Συστήματος Υγείας «πέφτει» αρκετές φορές.

Η τραγική είδηση για τον πρώτο νεκρό από τη μετάλλαξη Όμικρον στη Βρετανία έρχεται λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον το βράδυ της Κυριακής στο οποίο αφού προειδοποίησε για «ένα παλιρροϊκό κύμα της Όμικρον» που έρχεται, στη συνέχεα ανακοίνωσε πως όλοι οι Βρετανοί ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να λάβουν μια τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό έως το τέλος Δεκεμβρίου, ένα μήνα νωρίτερα απ΄ ό,τι προβλεπόταν αρχικά.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ