ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Ναόμι Κάμπελ απαντά στα περί φοροδιαφυγής: «Εντελώς αναληθές»

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Ναόμι Κάμπελ υπό έρευνα για φοροδιαφυγή Facebook Twitter
EPA/WILL OLIVER
0

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Ναόμι Κάμπελ βρίσκεται υπό έρευνα για παραβάσεις σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του.

Το διάσημο σουπερμόντελ ίδρυσε το Fashion for Relief το 2005, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά σε συνθήκες φτώχειας και διακρίσεων, και λέει ότι έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια μέσω της ετήσιας φιλανθρωπικής επίδειξης μόδας του. Από το 2015 διαχειρίζεται την οργάνωση μαζί με τις Bianka Hellmich και την Veronica Sylvia Wing Wai Au Chou.

Η Επιτροπή Φιλανθρωπίας πρόκειται να εξετάσει εάν η Κάμπελ και οι συνεργάτες της «έχουν ασκήσει ορθά τα νομικά τους καθήκοντα βάσει της σχετικής νομοθεσίας» και θα διερευνήσει δαπάνες που πραγματοποιεί η οργάνωση. 

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μητρώο της Επιτροπής Φιλανθρωπίας, οι λογαριασμοί του ιδρύματος για το 2020 έχουν καθυστερήσει περισσότερο από 178 ημέρες.

Σύμφωνα με λογαριασμούς του ιδρύματος, για το 2020 συγκεντρώθηκαν περίπου 1.722.000 λίρες, εκ των οποίων μόλις 5.515 δόθηκαν για καλό σκοπό. Τα υπόλοιπα χρήματα διατέθηκαν για την οργάνωση μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης και την πληρωμή των δημοσίων σχέσεων.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί κακή διαχείριση των οικονομικών ή φοροδιαφυγή, η Επιτροπή έχει δικαίωμα να απαιτήσει όχι μόνο να κλείσει οριστικά η φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά να απαγορευτεί επίσης στις ιδιοκτήτριες να κατέχουν διευθυντικές θέσεις.

Σε ανακοίνωση, η Fashion for Relief απαντά: «Η Fashion For Relief (FFR) συνεργάζεται πλήρως με την Επιτροπή Φιλανθρωπίας και θα συνεχίσει σε όλη τη διαδικασία έρευνας. Δυστυχώς, λόγω πανδημίας δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις ή να συγκεντρώσουμε κεφάλαια εδώ και πάνω από δύο χρόνια γι' αυτό ζητήσαμε παράταση στην προθεσμία. Οποιαδήποτε κατηγορία αθέμιτης συμπεριφοράς εκ μέρους των διαχειριστών είναι εντελώς αναληθής».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM