Το απόγευμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Τζόνσον στο Λονδίνο: Τουρισμός, Γλυπτά και επενδύσεις στην ατζέντα

Το απόγευμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Τζόνσον στο Λονδίνο: Τουρισμός, Γλυπτά και επενδύσεις στην ατζέντα Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα με τον Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία μετά το Brexit.

Στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου (15:15 τοπική ώρα) στο Λονδίνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εστιάσει στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, τις επενδύσεις και τον τουρισμό ενόψει του 2022.

Ψηλά στην ατζέντα αναμένεται να βρεθεί και η επαναφορά του αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών τού Παρθενώνα, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως διεφάνη και από την ομιλία του την προηγούμενη Παρασκευή από το βήμα της UNESCO. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα σημειώσει ότι το ζήτημα αφορά στις δύο κυβερνήσεις και ότι «πρέπει να συζητηθεί με ειλικρίνεια.»

Στο ραντεβού του στη Downing Street, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει στον Βρετανό ομόλογό του και το ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη Λιβύη και το χρονοδιάγραμμα των εκλογών.

Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και επενδυτικών επιχειρήσεων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM