Το απόγευμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Τζόνσον στο Λονδίνο: Τουρισμός, Γλυπτά και επενδύσεις στην ατζέντα

Το απόγευμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Τζόνσον στο Λονδίνο: Τουρισμός, Γλυπτά και επενδύσεις στην ατζέντα Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα με τον Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία μετά το Brexit.

Στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου (15:15 τοπική ώρα) στο Λονδίνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εστιάσει στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, τις επενδύσεις και τον τουρισμό ενόψει του 2022.

Ψηλά στην ατζέντα αναμένεται να βρεθεί και η επαναφορά του αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών τού Παρθενώνα, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως διεφάνη και από την ομιλία του την προηγούμενη Παρασκευή από το βήμα της UNESCO. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα σημειώσει ότι το ζήτημα αφορά στις δύο κυβερνήσεις και ότι «πρέπει να συζητηθεί με ειλικρίνεια.»

Στο ραντεβού του στη Downing Street, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει στον Βρετανό ομόλογό του και το ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη Λιβύη και το χρονοδιάγραμμα των εκλογών.

Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και επενδυτικών επιχειρήσεων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή της Ελλάδας στον Γκουτέρες μετά την απόφαση της λιβυκής Βουλής

Πολιτική / Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή της Ελλάδας στον Γκουτέρες μετά την απόφαση της λιβυκής Βουλής

Η Αθήνα επαναλαμβάνει ότι το μνημόνιο του 2019 είναι άκυρο και δεν μπορεί να παραγάγει έννομα αποτελέσματα έναντι τρίτων κρατών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ SOCIAL MEDIA ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Πολιτική /  «Φαντάζομαι ότι αυτό δεν θα πάρει πολλά likes»: Βίντεο Μητσοτάκη για τον ηλικιακό «κόφτη» στα social media

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το όριο ηλικίας των 15 ετών για την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα – Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2027 και πώς θα γίνεται ο έλεγχος της ηλικίας
THE LIFO TEAM